Защо се бави новият албум на TOOL?

TOOL работят по нов материал от известно време и плановете бяха да получим нов албум тази година. Но има още нещо, което пречи на групата да се концентрира върху работата, което не са коментирали до момента. В скорошно интервю за Rolling Stone музикантите споделят, че се занимават с разни правни проблеми около съдене за артуърк:

През 2007 приятел на Jones твърдеше, че е направил артуърк за групата, за който иска авторски права. Но нещата станаха по-сериозни, когато застрахователна компания, която Tool си мислеха, че ще ги предпази от съдебния процес, смени посоката и съди бандата за технически подробности около случая. Тогава бандата насрочи контрадело, за да се защити от нападките, и сега, седем години по-късно, Tool са все още дълбоко затънали в съдебни спорове със застрохователя. Делото е насрочено за януари.

Danny Carey:

Цялото това нещо е много депресиращо. Лошото е, че ни поглъща времето. Остаряхме и приоритетите ни се промениха, и е трудно да докараме бандата до добро, защото е сериозно занимание. Хората вече имат деца. Има и още много други неща, които изскачат. И всичко това прави хората още по-нервни.

Adam Jones:

И ни струва милиони и милиони долари да се защитаваме. Всички фенове питат за албум, а ти не искаш вкарваш хората в проблемите си, защото не разбират.
Трудно е да си креативен, когато те е налегнало нещо ужасно, а то влияе и на съня ти и на отношенията с останалите членове. Имаме страхотна творческа свобода в бандата. И сега е сякаш сме били на война. А това е ненужно. Срамно е.

Въпреки тези лоши новини, барабанистът Danny Carey споделя, че вече са минали през трудната част на писането на песните – суровите версии на парчетата. Работят върху събирането на песните, за да ги изпратят на фронтмена си Maynard Kennan, който ще направи магията. Момчетата разкриха още, че някои от идеите са свирени наживо като интерлюдии между песните в наскорошни турнета. Имат една почти готова песен, която според Adam Jones трае над 10 минути. И двата члена определят новите мелодии като „тежки“; доволни са от „по-прогресарското“ звучене и жестоките рифове. „Не са нещо кой знае колко тежко, но има някои малки пътувания с готини пътечки, които завършват доста тежко.“
Също така TOOL споделят, че музиката звучи малко „по-метълски“, с по-бързи барабани. Danny Carey се надява, че ще имат нещо до края на годината. Музикантите са перфекционисти и отказват да композират нещо само колкото да изкарат нещо и „да мине номера“.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото