WE ARE GOING TO МЪГЛИЖ представя ABYSMATIC

We are going to Мъглиж

Малко разнообразие в петъчната вечер на WE ARE GOING TO МЪГЛИЖ ще внесат една шарена група с корени в рок музиката. Вземаме малко почивка с DJ формацията  ABYSMATIC.

ABYSMATIC e електроника и хип-хоп базиран музикален проект, започнат през 2009-та година от Денис Ников – мултимедиен продуцент, познат още с ролята си на DJ в кросоувър метъл бандата FYELD и метълкор надеждата THIS BURNING DAY, сред други начинания.

Въпреки че проектът по начало е изцяло насочен към авторски експерименти с различни стилове и типове продукция, повлияни силно от последните тенденции в дъбстеп, дръм енд бейс и трап музиката, развитието му провокира и естественото желание той да бъде представен на живо.

Това довежда до включването на барабаниста на FYELD и МИЛЕНА СЛАВОВАДобромир Вълков, както и на класическата челистка Ива Колева, които заменят акустичните си инструменти с тeхните електронни подобия и правят живото изпълнение на ABYSMATIC едно още по-неповторимо и интензивно преживяване.

Първото авторско EP на бандата, “We Are Abysmatic, We Are Many”, намира дом под шапката на родния ъндърграунд лейбъл Illmate, отговорен за някои от най-напредничавите артисти на българската електронна и хип-хоп сцена – DJ DARKSTEP, LOGO5, WOSH MC, STARTERAS и други.

В навечерието на издаването на първия дългосвирещ албум на ABYSMATIC, озаглавен “Enter The Void”, групата придобива все по-дефинирана стилова насоченост, вече под формата на експлозивно електронно пънк дуо, носещо духа на най-доброто от групи като THE PRODIGY и PENDULUM.

Групата набира скорост с редовните си участия в повечето централни софийски клубове, включително участия на последния ON!Fest и като DJ съпорт на FOREIGN BEGGARS, ALIX PEREZ и ENEI. Видеото за дебютния им сингъл, „Hands In The Air“, е сниманo и режисиранo от екипа на Supers4upen, отговорен за някои от най-визуално-наситените клипове на артисти като 100 КИЛА, NDOE, OGI 23, ODD CREW и много други. Връх в средите на критиците засега постигат с наградата за най-добър ремикс от ремикс състезанието на NDOE за песента “10 Oт 10”.

Както обикновено, може да видите програмата на фестивала на официалния сайт тук, а новини директно от извора на официалната страница на събитието във Facebook на този адрес.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото