Втори рок фест в Севлиево- „Хоталич“

Вторият национален рок фест „Хоталич“ ще превземе крепостта на 31 август и 1 септември 2018 г.

След като през 2017 г. – Община Севлиево заслужено беше наречена “новата рок столица на България”, организаторите на Втория национален рок фест „Хоталич“ обещават да надскочат високата летва, която сами поставиха. Фестът е едно от най-значимите събития за общината и вече присъства в Културния календар за 2018 г. Гост-изпълнителите засега се пазят в тайна, но второто издание със сигурност ще включва, освен любими български групи и солидно международно участие.

Рок събитието на отминаващата година събра това лято на една сцена Васко Кръпката и “Подуене блус бенд”, Б.Т.Р., Д2, Ренегат, Little big band, Chеrry jam, No limit и TOTO tribute band, а стотици фенове от цялата страна се стекоха за тридневното шоу.

С провеждането на фестивала, по инициатива на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, Общината постави началото на нова рок традиция в България. Освен събитие за популяризиране на Средновековен град и крепост Хоталич, фестивалът е и отговор на желанието на севлиевци за развитие и съхранение на рок културата. Феновете имаха възможност да изживеят незабравими мигове със своите любими групи, да се насладят на качествена музика, да срещнат приятели и да разгледат крепостта – един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти у нас.

За първия национален рок фест организаторите обявиха и фотоконкурс „СЕВЛИЕВО РОК“, което накара любителите на обектива да запечатат изключителната атмосфера, запомнящите се моменти от шоуто и уникалността на старинното селище.

Община Севлиево има амбицията да приюти феновете на рока, превръщайки националния рок фест “Хоталич” в традиция и едно от значимите рок събития в страната.
sevlievo - hotalich 2018

На 31 август ще видим:
MIRI
АХАТ
P.I.F.
FSB

На 1 септември очакваме:
СЕВЕРОЗАПАДНЯЦИТЕ
ОБРАТЕН ЕФЕКТ
СВЕТЛЬО & THE LEGENDS
PERO DEFFORMERO

 1. #1 написан от Elling (преди 6 години)

  Айде, Миркаааааа :))

 2. #2 написан от miroslav (преди 6 години)

  Имам непотвърдена информация за някои банди но…..

 3. #3 написан от Elling (преди 6 години)

  Impaled Nazarene, Behexen, Primitive Graven Image, Elite, Wiegedood, Wolves In The Throne Room? :))))

 4. #4 написан от miroslav (преди 6 години)

  Хей как виждаш тия богове на този фест-за жалост не,имам предвид KORPIKLAANI.Поне водката ще върви…

 5. #5 написан от Elling (преди 6 години)

  Хаха, сериозно ли? Заради тия палячовци изтървах Аркона преди време… И мислиш, че някой ще ги доведе на Крушевския баир? :))))

  Но пък Wiegedood ще се вържат (може и буквално :)) чудесно в крепостта:
  https://www.youtube.com/watch?v=s-1hFK5YUck

  • #6 написан от miroslav (преди 6 години)

   Да знам за случая с Аркона.Но това го знам,че са водени преговори с тях….А как са протекли не съм се интерисувал-но за фест без вход….какво да очакваме нали…?

 6. #7 написан от Elling (преди 6 години)

  Освен да изпълзим от горските си бърлоги и да се срещнем на бири тази събота, някъде под Хоталич?

 7. #8 написан от Tutur (преди 6 години)

  Питам само от просто любопитство – коя Аркона е изпусната, полската или съветската?

  • #9 написан от Satania (преди 6 години)

   Полската е идвала само веднъж с Батюшка, а и някак не я виждам подгряваща на Корпиклаани. Освен това не храня надежди да видим поляците отново тук, докато кака Маша и тя си стана редовна по нашите земи.

 8. #10 написан от miroslav (преди 6 години)

  Ех моят човек изпусна тогава руската-те бяха подгряващи на лайфа…

 9. #11 написан от Elling (преди 6 години)

  Към Tutur – братче, изпуснах и полската 🙁 Иначе, да – Арконата на кака Маша през 2 години си е тук и съм ги гледал четири пъти досега, но още ме е яд на онези Korpi… непроизносимите 🙂

 10. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 11. Коментари за тази публикация
В началото