Виниловият бокс-сет на MOONSORROW едва не разори Blood Music

Финският лейбъл Blood Music, който през август тази година пусна най-големият винилов бокс-сет в историята – 14-дисковата антология на MOOSORROW – “Heritage: 1995-2008 – The Collected Works” се сблъска със сериозен проблем. Системата Paypal, чрез която се извършваше плащането за изданието блокира сметката му, което едва не стана причина за разорението на компанията.

„Хора, нужна ни е вашата помощ!“

– гласи официално изявление на Blood Music.-

„В много, много сериозна ситуация сме. Отдавна имаме проблеми с PayPal, но сега те стигнаха връхната си точка. Oпитахме се да не ги злепоставяме и да запазим мълчание, играейки по техните правила, но нещата отидоха твърде далеч.
Веднага след като открихме приема на предварителни поръчки за бокс-сета на MOONSORROW (а средната му цена е от порядъка на 300 евро за брой), те замразиха всичките ни пари по сметката на PayPal в това число и значителни суми за стоки, които бяха изпратени на клиенти много преди бокс-сета да бъде пуснат в продажба.

Изискаха от нас куп бумаги, които обещахме да предоставим и в замяна разблокираха част от парите ни, за да можем да продължим дейността си. Тези пари ни стигнаха за съвсем малко време и всичко завърши с това, че се наложи да плащаме част от производството на бокс-сета от собствените си джобове.

Към днешна дата всички поръчки на изданието са изпратени, но PayPal продължават да блокират всички сметки на лейбъла.

Вече няколко месеца сме в дългове. Средствата за дейността ни са от лични кредити и лейбълът не може да продължава по същия начин. Ако не получим парите си нашата финансова рамка скоро ще рухне.

Ние не искаме пари от вас, но трябва да намерим начин да принудим PayPal да разблокира парите, които са пристигнали за стоки, приготвени от нас, заплатени с лични средства и разпратени до клиенти съгласно приетите от нас отговорности.

Моля, разпространете информацията за действията на PayPal и отношението им към нас. Освен това отделете време, влезте в акаунта си в PayPal и им изпратете писмо с искане да разблокират нашите сметки. Това са вашите пари, приятели, които вие сте ни изпратили за да получите нашите стоки.

Аргументацията им е, че не искат да носят отговорност за рискове свързани с „особено големи проекти“, намиращи се на стадий реализация. Но този „високорисков“ проект вече е завършен, а така или иначе те държат огромни суми пари,
които не им принадлежат и заработват проценти от тях. Те не ви връщат парите и не ни позволяват достъп до тях и на нас.
Моля, изпратете им мейли и разпространете това из мрежата за да можем спокойно да продължим работата си.

Бъдете сигурни, че нито един бъдещ наш проект не е застрашен и ние ще намерим начин да го реализираме. Освен това ще бъдем благодарни на всякакви съвети относно алтернативни начини за плащане, независещи от PayPal.“

Напомням, че „Heritage: 1995-2008 – The Collected Works“ съдържа цялото творчество на финските фолк-блекове от момента на създаването на групата до 2008г. като в него са влключени както ранни демо-записи, така и DVD с 45-минутен документален филм за групата.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото