Вечер на талантите с MNEME, VOKYL и BLEAK REVELATION

Следващият път, когато Bleak Revelation обявят концерт, обадете се в Института по Сеизмология, в близката Метеорологична станция, и за по-сигурно в Астрономическата обсерватория на Рожен. За да се убедите, че освен буря с проливен дъжд или земетресение, не се е наканил и някой съдбовен метеорит да удари Земята. Ей така, за разкош!
След като отново оцеляхме, въпреки проливния дъжд, излял се само час преди концерта, група по-скоро любопитни, отколкото ентусиазирани фена сме в очакване пред Adams Bar, който беше домакин на събитието. Съвместен концерт на софийските групи Mneme, Bleak Revelation и Vokyl, който се проведе на 29.05.2014г.

Mneme са млада група (буквално, не само като период на съществуване), основана през 2011г. Нейни членове са Явор – бас, вокал, Йоан – барабани, Божко – соло китара, вокал, Изи – вокал, ритъм китара и до момента имат едно демо, записано през 2012г., което включва седем композиции. Замислена като black проект, в момента (от това, което чухме) стилът на групата е интересна смесица от death/progressive и кой каквото си чуе. Въпреки че публиката можеше да бъде преброена на пръстите на ръцете, концертът се случи и настроението беше на ниво. Mneme са група с голям потенциал и завиден талант. Въпреки малко несигурното им сценично присъствие и видимото притеснение, си пролича какво могат. Мога само да им пожелая повече увереност и след време мечтите им да са ги отвели там, където те искат.

Торден и компания не се нуждаят от представяне, още повече, че само няколко дни по-рано ги видяхме и чухме като съпорт на Dimholt. Мнение споделено между приятели беше, че концерта им в Adams беше най-добрият, който са правили до момента. Дали защото го нямаше напрежението и притеснението от 24-ти, не е ясно, но Bleak се представиха на ниво. Е хайде, почти, защото някой от членовете бе поруган заради объркано соло! Представиха същия сет, който свириха и дни по-рано. Добрата новина от майсторите на съдбовната музика обаче e, че вече са влезли в студио за запис на албум, а тон инженер ще им е белгиецът Déhà. В очакване сме на още зли вести.

Vokyl са Melodic/Progressive Death metal група в състав Никола – китара, Явор – китара, Явор – бас и вокали, Здравко – барабани. Събират се през 2009г., а през 2013г. издават дебютния си албум „Аз търся човек“. Сетът им, който можете да видите по-долу, включваше шест композиции. Сред тях бе и кавърът на DeathEmpty Words, изпълнен по начин, за който и Chuck би ги поздравил, и който буквално взриви макар и малобройната публика. Момчетата показаха завиден талант и владеена на инструментите си. Умопомрачителни китарни сола и сложни композиции изпъстрени с неравноделни тактове. Музика, в която наистина има много музика. Отдаде ли ви се случай, не ги пропускайте, Vokyl имат какво да ви покажат.

Да, този репортаж не е разказ за „велико музикално събитие“ и е лишен от обстоятелственост. Но на подобни събития също трябва да се дава нужната гласност. Защото кой знае, момчетатa от квартала, които през свободното си време свирят в група, може след време да се окажат звездите, които преследвате по концерти.

Set-list Vokyl:
1. Tрупът
2. Aз търся човек
3. Empty Words ( Death
cover )
4. Прилепът
5. В прохладните вечери
6. Любовна песен (
или песента без заглавие)

 1. #1 написан от Явор (преди 7 години)

  Албумът излезе тази година, а не през 2013. =)

  • #2 написан от Satania (преди 7 години)

   Благодаря! Пак съм спала явно и не съм доразбрала правилно 🙂

 2. #3 написан от Тони (преди 7 години)

  Всеки път когато боцко е п…а, му излиза пъпка!

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото