Два дни до концерта на THE OCEAN,TIDES FROM NEBULA и ABRAHAM

Минаха няколко години от последното гостуване на немските пост-метъл експериментатори The Ocean в България. Разликата от тогава е, че музикантите от Берлин вече имат в дискографията си чудовищни албуми като двойния Heliocentric/Anthropocentric (2010) и тазгодишното издание Pelagial – записи, които ги превърнаха в лидери на европейската експериментална метъл сцена с лавинообразно нарастваща фенбаза.

Концертът на The Ocean, Tides From Nebula и Abraham е тази неделя, 24 ноември, в голямата зала на клуб Mixtape 5. Вратите на клуба ще отворят в 19.30, а швейцарските слъдж/пост-хардкор валяци Abraham ще излязат на сцената в 20:15. Tides From Nebula ще поемат щафетата малко след 21:00, а The Ocean ще забият към 22:30. Билети на цена 25 лева все още има в мрежата на Eventim. В деня на концерта те ще струват 30 лева.

Европейското турне на The Ocean е подкрепено от две не по-малко интересни банди. Поляците Tides From Nebula, които гледахме три пъти у нас в рамките на две години, можем спокойно да наречем любимци на българската пост-рок публика. Екстатични на сцената, те потапят феновете в инструменталните си трипове и всеки следващ път ги гледаме и слушаме пред все повече хора.
Abraham са една от водещите банди в атмосферичния метъл и пост-хардкора днес. Мрачната и експресивна музика на швейцарците ги прави любимци на също така атрактивна публика – на концертите им има от фенове на Baroness до хора с тениски на Neurosis и Isis.

Билети за концерта можете да си купите от този адрес или в касите на Eventim в страната (Germanos, Office 1, Technomarket, Technopolis, Пикадили, OMV, Usit colours, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК).

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото