Турнето Half—Mute 2016 на TUXEDOMOON минава през София

Пристигна и официалната информация за концерта на TUXEDOMOON, за който ви информирахме през изминалата седмица.Tuxedomooon Half-Mute_image_fb

“HALF—MUTE” е първият албум на групата от San Francisco, издаден през 1980. Заглавието подсказва за инструментална и вокална част на албума, който е детайлно ревюиран в списание Interview на Andy Warhol и моментално създава култов статут на авангардната група.

При следващия албум, TUXEDOMOON са вече част от новата вълна на нюйоркската сцена. В средата на 80-те групата пристига в Европа, където музиката им, бягаща от жанрови рамки намира своето място. Днес, членовете на групата – St. Brown/ Mexico, Bl. Reininger /Athens, Рeter Principal/New York и L. Lieshout/Brussels са пръснати из света. Bruce Geduldig (1953-2016) напусна този свят преди пролетната част на турнето и е заместен от David Hanеke – визуален артист/художник.

Първото гостуване на TUXEDOMOON у нас е през 2011, последвано от концерт през 2012. На предстоящия концерт на 4 декември в Sofia Live Club групата ще представи “Half—Mute” в цялост и песни от богатата си дискография. Наскоро TUXEDOMOON издадоха Vinyl Extravaganza – бокс включващ 10 плочи/артефакти.

Sofia Live Club разполага със седящи и правостоящи места и ще бъде оптимизиран за 400 гости. Билети на стандартна цена – 34 лева се разпространяват в мрежата на Eventim, 39 лева – в деня (резервация на места според практиката на клуба).

 

За актуална информация следете тук.

организатор: DerCircle

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото