DER HUNDS свириха в памет на CHRIS CORNELL

DER HUNDS -Promise To Servive 13102017Вечерта на 12.10.2017 г. столичният клуб Терминал 1 събра над 600 човека, почитатели на сиатълската музика и идола  на няколко поколения – Chris Cornell.  Легендарният рок музикант се самоуби след концерт в Детройт на 18 май тази година.  Няколко дни по-късно, под влиянието на силната емоция, група  DER HUNDS започнаха да създават своя трибют в памет на Chris Cornell. След няколко месечни усилени репетиции, трибютът беше изсвирен за първи път пред българската публика. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания PROMISE TO SURVIVE (ОБЕЩАНИЕ ЗА ЖИВОТ), в подкрепа на хората с депресия.

В сет листата на трибюта бяха включени композиции от всички периоди и групи на Chris CornellSoundgarden, Temple of the dog, Audioslave, както и соловите му албуми. Освен големите хитове като „Black hole sun“, „Like a stone“, „Outshined“ и др., бандата изпълни рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, като „Seasons“ и „Can’t change me“. Голямото музикално изживяване започна с едно от най-популярните парчета – „You know my name“.  Публиката не спря да пее от първата до последната минута на концерта и извика три пъти на бис DER HUNDS. Емоцията в залата беше огромна и завладяваща почти цели три часа.

В паузата между двата сета на трибюта беше излъчен образователен филм на  Световната здравна организация (СЗО), посветен на това как да се справяме с депресията и как да помагаме на близките си. Публиката го аплодира с разбиране и съпричастност. Защото всеки от нас или е изживявал, или е имал близък с подобен емоционален проблем. С информационни материали по темата помогнаха от Националния център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА) .

Трибютът и информационна кампания PROMISE TO SURVIVE тръгва в страната с подкрепата на PR Care. Следващите дати са: 10 ноември в клуб Void – Пловдив,  11 ноември в Бар без име – Бургас,  1 декември в клуб Vintage 33 – Варна и на 2 декември в бар Rocka Rolla – Велико Търново.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото