TUOMAS HOLOPAINEN: “Не планираме да отпразнуваме 20-годишнината си.“

 В скорошно интервю, маестро Tuomas Holopainen от финските симфоник метъл богове NIGHTWISH, сподели, че групата не планира да празнува своята 20-годишнина.

Двадесет звучи малко скучно. Може би двадесет и пет. Надяваме се и петдесет. Кой знае? Но не, не сме планирали нищо. Няма да има нищо по-специално. Догодина, около 20-годишнината, ще излезе ново DVD, може би и малко по-късно. Но никакви специални концерти и турнета – нищо такова. Стремим се към бъдещето.

 Дали NIGHTWISH смятат някога да направят турне с оркестър или акустично турне:

Идеята за оркестър я има от вече десетилетие. Бихме искали някога да го направим, но може би да създадем нещо малко по-специално. Какво ще бъде то, все още нямам идея, но нещо специално ще се случи някой ден. Акустично турне звучи доста добре, но това също е нещо за в бъдещето. Винаги съм казвал, че тъй като NIGHTWISH започна като акустичен проект, когато сме сигурни, че даден албум ще е последният, той ще бъде акустичен. Някак си това приключва цикъла.

  За плюсовете и минусите на турнетата:

Определено най-добрата част е самият концерт – два часа на сцена. Това наистина завършва деня, и бидейки на сцена с приятелите си, свирейки музика, виждайки лицата в публиката и чувствайки историите на песните отново и отново, нощ след нощ. Едно наистина красиво чувство. Останалите неща не ме бъркат толкова много. Нямам против да чакам. Обичам да бъда в автобуса. Има някаква романтична нотка в този стил на живот, на която аз наистина се наслаждавам. Разбира се, понякога домът ти липсва – може би това е най-лошата част, но никога не е било проблем. Чувствам се истински щастлив и привилегирован да имам тази работа, ако изобщо може да се нарече работа.

 Относно това, че се е налагало различни певици да интерпретират мелодиите и текстовете, които пише за NIGHTWISH:

Винаги съм се чувствал благословен да имам възможно най-добрите певци и музиканти около мен в групата. Затова и това нещо никога не е представлявало проблем. Всички те, почти винаги на момента са се справяли с това, което съм целял с текстовете и доста рядко се е налагало да им обяснявам по-подробно. Например, с текстовете за новия албум, не сме имали много проблеми с Floor и Marco. Имаше няколко момента, в които тя ме попита “Какво искаш да кажеш тук?“, след което аз й обяснявах, но доста малко, за да интерпретира нещата по свой начин. И ако не ми звучеше както трябва, тогава говорехме по-подробно, но това рядко се случва. И това точно е химията, която една банда трябва да има.

 Съвсем наскоро, NIGHTWISH гостуваха в съседна Румъния, където имахме удоволствието да присъстваме и ние от METAL HANGAR 18. Нашият репортаж от концерта може да прочете точно тук.
Nightwish 2

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото