bojur_fest 2016На 20-ти май (Петък) стартира третото издание на (вече превърналият се в ежегоден и традиционен) едноименния фестивал край Града на божура- Божур Фест 2016 с домакин град Горна Оряховица с любезното съдействие на Общината.

Организаторите отново са предвидили разнобразие от уъркшопове с множество артикули и сувенири свързани с логото на самото събитие, като: тениски, ключодържатели и други рекламни материали, както и книги, рисунки, бижута, и много други. Като допълнение към това, те смятат да поставят и допълнителни шатри като например: своеобразен (полеви) салон за красота, където ще се прави маникюр, ще се плетат коси, а за най-малките ще има временни татуировки, рисуване по лица.  В съседния уъркшоп пък те ще могат да похапнат вкусни и украсени на място тортички, както и сладолед. За удобството и пълния релакс на всички сред природата ще се грижат хората от „Айляк Хамак“, които ще разположат традиционната си хамачена градина в близост до уникалното находище от тъмно-червеното цвете на Божур поляна! И ако си мислите, че това е всичко ще останете изненадани, когато видите изградената огромна шатра с капацитет от 700 седящи места, с която организаторите този път смятат да се преборят с евентуални дъждовни и бурни изненади на майката природа.

 

В 19:00 стартира и същинската част на фестивала, като на сцената за около час ще излязат последователно TФК “БАЛКАНИКА” и гайдарите, които ще огласят дори могъщата местност „Камъка“ със звуците на традиционните български  инструменти.

Вечерта продължава в Rock&Heavy стил с две местни банди: Мълния и Epitaph, които също за около час ще покажат на какво са способни с китари в ръце и убийствено тежки рифове.

Около 21:00 на сцената излизат доаените от ЕПИЗОД с уникалния си възрожденски стил, които заедно с ЕР ГОЛЯМ ще бъдат хедлайнерите на вечерта. В тези часове всички гости на фестивала ще могат да развеят родните трибагреници и да пеят заедно с Епизод, както и да се насладят на прекрасния трибют на легендите от Iron Maiden в изпълнение на Ер Голям. След полунощ за настроението ще се грижат веселяците от DА ROLLZ BOYCE с главно действащо лице добре познатия ни Сърмата Хари, който ще бъде и водещ на вечерта.

 

Вторият ден на феста (21 май, Събота) започва в ранният следобед с изпълнение на Александър Филчев (Санеца) и продължава със сет на DJ Hilla от Града под тепетата, който ще подгрее и подготви тълпата за предстоящото. Следват рапарите CHOSZ, MD BEDDAH, GERATA и неговите съграждани от Пловдив – УДАРНАТА ГРУПА (Хосе, Скил, Черния и Поднулевия), които ще разцепят въздуха с брутален саунд в стила на Underground Hip Hop културата.

За разлика от предните издания на фестивала този път организаторите предприемат тази доста смела стъпка, за да разчупят стереотипа и да докажат, че фестивали от този тип имат бъдеще. Дори огромната „амплитуда“ в музикалните стилове няма да спре феновете да се забавляват заедно “под един покрив” и под един надслов, както казват те самите: “За всекиго по нещо” и се надяват логото на божура да обедини и сплоти всички гости и участници независимо от техните вкусове.

Като хедлайнери на втората вечер излизат NDOE от (DRS)- Добрич в комбинация с ГАЙДАРА от (НОКАУТ)- Бургас, които ще „торпилират“ с рими и речетативи.

За феновете на Hardcore-Punk стила на сцената ще излязат и PIRANHA начело с Александър Първанов (Shutta), който пък ще е водещ на втората вечер от Божур Фест 2016.

 

„Искаме да предложим алтернатива за младите хора в региона. Нашият фестивал е различен, като идеи, цели и ние нямаме комерсиални такива! Вече трета година феста се подпомага от Община Горна Оряховица и кмета инж. Добромир Добрев, на който искаме най-искренно да благодарим, но да изкажем своите благодарности и към всички онези спонсори, дарители, доброжелатели и доброволци, които правят всичко това възможно.

Искаме да поздравим и всички абитуриенти, които ще празнуват завършването си около тези дати, като ги каним най-любезно да завършат партито си на Божур Фест 2016.

Повярвайте ни, ще си заслужава!

 

На всички останали: ЗАПОВЯДАЙТЕ и нека времето бъде с нас!“

 

Заяви един от организаторите.