Timo Tolkki с условна присъда за измама

Според изданията „Seiska“ и „Helsingin Sanomat“ бившият китарист и основател на STRATOVARIUS Timo Tolkki е бил осъден от окръжния съд в Хелзинки на 45 дни затвор условно за измама и фалшификация. Присъдата е произнесена на 26-и септември. През 2020 г. Tolkki необосновано е увеличил командировъчните разходи с над 3000 евро. Музикантът е укрил прихода в банковата си сметка от застрахователното дружество Kela. Освен това, китаристът е фалшифицирал извлеченията от сметката, които представил на дружеството.

С фалшиви банкови извлечения Tolkki прикрива престоя си в чужбина. „Helsingin Sanomat“ интервюира музиканта през 2020 г., който по това време живее в Мексико.

Според окръжния съд Tolkki е признал действията си и споделил, че периодът на престъпленията е бил лош момент за него. Китаристът трябва да върне 3063 евро от дневните, които е получил. Освен това трябва да плати и глоба в размер на 80 евро. Присъдата не е окончателна.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото