Градски фест – Стара Загора

stara zagora fest 2015На 11.09. ще се проведе първият „Градски фест“, който ще бъде на територията на парк „5-ти Октомври“, центъра на Стара Загора. Събитието се организира с подкрепата на Община „Стара Загора“ и сдружение „Взаимопомощ“, а целта е да се даде възможност младите хора да изпратят лятото с положителни емоции, много енергия и качествена музика.

Участниците на „Градски фест“ са старозагорските банди Rock Stage, Side Boob Project, новозагорците от The Pretenders и софийските орли Eagleheart BG. Бандите ще забият „под липите“ в късния петъчен следобед като честта да отворят феста се пада на старозагорците от Side Boob. Младата група включва в състава си мъжки и женски вокал като често към тях на сцената се присъединяват и други гост изпълнители, придаващи на този проект нужния заряд, за да разпали всяка публика.

След тях на импровизираната сцена ще излязат новозагорците The Pretenders. Макар и за този концерт да са без единия си китарист (Тони), момчетата няма да лишат дошлите на феста от култовите парчета, които забиват по участия. Заедно с тях на сцената ще се възцари и по-тежкия звук, така характерен за групата.

Трета на сцената ще се качи другата старозагорска банда, а именно Rock Stage. В репертоара на бандата се чете не само зрелостта на музикантите, но и уменията, придобити с годините практика. Колаборацията между китара и клавир може би е един от основните виновници за така солидния, но също и лесно възприемчив саунд на групата.

Последни за вечерта са Eagleheart BG. Софийската банда е една от най-бързо развиващите се, като само в рамките на последните пет месеца откакто са в пълен състав отново, са записали три авторски парчета и доста кавъри, а пилотното им парче- „Сърце на мечтател“ може да бъде чуто по „Z-rock“ и по радио „Варна“. Очарователната Десислава Ташева (вокален педагог в Rock school) е front „man“ на бандата. Нейните идеи са заложени в текстовете на всяко едно парче излязло от ръцете на бандата. Софийската група със старозагорски корен в лицето на барабаниста им Иван Колев (Алтеа, Dementify) ще затворят първото издание на „Градски фест“ с вълна от класически хеви и пауър парчета, а също и с посланието на едно от другите им авторски парчета „Не спирай да вярваш“.

Освен с музика „Градски фест“ ще се опита да предложи на посетителите си и мини лятно кино, а също и някои други възможности.

Не на последно място фестът ще помогне в набирането на средства за Моника Михайлова, която се нуждае спешно от операция на гръбначно-мозъчния канал, но сумата е непосилна за семейството й.

Организаторите на феста подкрепят каузата и смятат, че да се помогне на нуждаещ се в труден за него момент е каквото ни прави хора. Те молят всеки един от вас, който е съпричастен, да подпомогне Моника Михайлова чрез кутиите за дарения, които ще могат да бъдат намерени на територията на феста в деня на събитието.

 

Автор: Михаел Славов

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото