THEM FREQUENCIES са специалния гост за концерта на KARMA TO BURN

Karma To Burn Cover Poster

Софийската пост-хардкор/метъл банда загрява за следващото си турне.

Какво е по-добре от една торба рифове ударно? Ами, две торби рифове ударно. С ритник в челото, право от колоните. Или накратко – освен Karma To Burn на 10 октомври в Mixtape 5 ще гледаме и софийските герои Them Frequencies. Така освен мачкащите инструментални валяци на американците, ще се блъскаме в хиперенергичните резачки на нашите момчета. Каските и протекторите за зъби не са задължителни, но може и да свършат работа.

Надали има нужда да обясняваме кои са Them Frequencies. За родната ъндърграунд метъл и хардкор сцена са абсолютна институция и освен това са една от най-често свирещите в Европа български банди. Те са и организатор на редки, но адски силни слъдж, стоунър и метъл концерти, а съвсем отделно китаристът им Дидо Пешев стои зад визуалното студио Brave Moustache. В момента Them Frequencies се готвят за поредното си турне в Източна Европа, а доколкото чуваме, коват и нови парчета.

За Karma To Burn

Годината е 1995. Банди като Kyuss, Clutch, Monster Magnet и Yawning Man вече ваят постаментите на това, което в края на века ще се облече в термина „стоунър рок”. Тогава, отнейде из Апалачите слиза рифовото чудовище Karma To Burn, което напук на всички решава, че може да взима жертви и фенове само с трима души, без никакви вокали. След един компромисен албум с певец заради настояване на лейбъла, в края на 90-те Karma To Burn вече са трън в очите на бизнеса и култ за феновете с албуми, изцяло от рифови мелачки с брутален ритъм, от които ти се кърка силно уиски и студена бира, а брадата расте на бързи обороти дори по женски лица. И тъй като в бандата не са момчетата, които съвестната домакиня би поканила на вечеря с дъщеря си, след турнета с банди като Kyuss, Clutch и Motorhead и три албума, които ги превръщат в абсолютни легенди на стоунъра, Karma To Burn се разпадат с гръм и трясък. И така до 2009, когато, превъзмогнали наркотични абстиненции и взаимна непоносимост, тримата се завръщат по-шумни от всякога. И ако първите им три албума ги издигнаха в култ, то следващите четири заковават името им с ръждиви пирони и верижен трион в самото чело на независимия и непукистичен рокенрол, който има да ти каже само “Fuck off, сипи по още едно!“.

 

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на:

ticketlogic.bg

https://wrongevents.ticketlogic.bg/

Цената им е 20лв.

Следете официалното събитие на концерта във Facebook

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото