THE DOORS пускат интерактивно приложение за iPad

The Doors са отново крачка напред с пускането на първо по рода си приложение за iPad, THE DOORS, достъпно ексклузивно в App Store. Реализирано от Rhino Entertainment / Warner Music Group, приложението предоставя историята на бандата под формата на безпрецедентно поглъщащо изживяване, което потапя надълбоко във всеки аспект от култовата кариера на The Doors с интерактивно съдържание, непубликувани снимки на бандата и артуърк, редки видеа, музика и много други.

THE DOORS APP е създадено и продуцирано от основателя на Elektra Records,
Jac Holzman, който подписва с  The Doors през 1966 година, и Robin Hurley, наред с участието на барабаниста John Densmore, китариста Robby Krieger и клавириста Ray Manzarek и, разбира се, на покойния певец Jim Morrison. Сега Holzman, пионер в музикалната индустрия и централна фигура през цялата кариера на бандата, и Warner Music въвеждат The Doors в дигиталната ера с един визуален проект, който предефинира начина, по който творчеството на бандата може да бъде проследено и във виртуалната реалност.

“Началото на този проект започна с желанието да дигитализираме бокс сет, да използваме нова технология, за да подобрим изживяването на феновете.    Изборът да направим това именно с The Doors е абсолютно разумен.Те винаги са били “една крачка пред другите” артисти и тяхната история е една от най-великата в рока”, казва Holzman. “Заедно с бандата, ние разказваме една завладяваща история, използвайки материали от личните архиви на The Doors и тези на Warner Music плюс стотици други източници, които изнамерихме – едно богатство от съкровища, включващо невиждани до този момент снимки, интервюта и кадри, заснети зад сцена. Доставени чрез един-единствен даунлоуд, това е привличащ вниманието подход към проследяване на цялата кариера на бандата. Вярвам, че Warner Music ще продължи в тази насока и ще предлага и за в бъдеще подобни музикални приложения…и това е много добро като идея”.

Интимен портрет на бандата, наслаждаваща се на по питие в Hard Rock Café — заснет от легендарния фотограф Henry Diltz по време на сесия за албума “Morrison Hotel” — посреща посетителите на заглавната страница и ги повежда на пътешествие през историята на една от най-пленителните и обичани групи в рока.

THE DOORS APP е разделено на няколко секции, като бутонът The Story води към един истински рай за феновете с безкрайно интригуващи материали както за заклетите фенове на групата, така и за новите им почитатели със стотици снимки, видеа и интервюта. Всичките шест албума, записани от оригиналните четирима члена на The Doors, както и двата албума, записани по-късно от групата – вече като трио, са разгледани тук от иконите на контракултурата Patti Smith и Hunter S. Thompson, историците на The Doors като David Fricke, Greil Marcus и архивистът David Dutkowski. The Story секцията също така предоставя разширени технически бележки, подробно описващи оборудването, което e използвано при създаването на всеки един от студийните им албуми.

Сред другите любопитни изненади за феновете в раздела The Story е и графично романизирано представяне на прословутия инцидент в Маями, при който Morrison е несправедливо обвинен, че се разсъблича по време на концерта им там през 1969 година. Скандалният епизод оживява чрез рисунки на всепризнатия художник на комикси Dean Haspiel, думи от Adam Holzman (син на Jac) и редки аудио записи на Morrison по време на шоуто. Този раздел включва също поверителен отчет на ФБР, доклад за арест, част от свидетелските показания на Jim и посмъртнoто му оправдаване, издадено през 2010 година.

Освен това са включени още подробен Timeline, също и Cast Of Characters – списък с ключовите хора във вселената на The Doors, интерактивна Doors Map на Лос Анджелис, която се фокусира върху основните места в историята на бандата, Gallery, изпълнена с редки и култови снимки, всички текстове на песни, линкове в приложението, водещи към социалните медии и към магазина на iTunes, както и специална лична зона My Favorites. Общо казано, приложението включва над 500 снимки, в това число фотоси на бандата, обложки на албуми и сингли, международни издания и меморабилия (плакати, остатъци от билети, реклами, прес рилийзи, договори и кореспонденция). Приложението включва също и 44 кратки видеа и 60 аудио откъса. Holzman описва приложението с думите: “1500 парчета от пъзел в три измерения, които пристигат на вашия iPad, елегантно сглобени”.

THE DOORS APP е достъпно на цена от $4.99 от the App Store на iPad или на www.AppStore.com.

Може да закупите The Doors App: http://smarturl.it/doorsapp

Официален трейлър на The Doors App може да гледате тук: http://youtu.be/8qP6FvSvdMQ

За да съвпадне с пускането на THE DOORS APP, всеки един студиен албум на The Doors е мастериран за iTunes от техния дългогодишен продуцент Bruce Botnick и вече са достъпни ексклузивно в iTunes. Три нови дигитални бокс сетове (“The Complete Studio Albums”, “Behind Closed Doors – The Rarities” и “Strange Nights Of Stone Vol. II – The Bright Midnight Archives Concerts”), както и две мастерирани за iTunes компилации (“The Very Best Of” и “The Future Starts Here: The Essential Doors Hits”) също са на разположение в iTunes.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото