Поредна обещаваща банда от Сърбия ще гостува у нас тази седмица. ZAA – осем-членна формация, едно от сравнително новите имена на сръбската сцена – ще свири в София на 9 май, четвъртък, в клуб Строежа. Събитието се осъществява с подкрепата на Jack Daniel’s и Каменица.

ZAA са създадени през 2008 г., но вече са сред добре познатите на местно ниво формации. Но не само – имат реализирани концерти и в Чехия, Австрия и Унгария. Групата бе в програмата на Концерт Године 2012, който бе посетен от над 8000 души. Стилът им е разнообразен – в основата си стъпва на ска и реге, но с множество отклонения – от джаз до пънк. Начело на групата са две вокалистки – Tamara Ristić и Sanja Vučić, а впечатление прави още вмъкването на саксофон, кларинет, дудук и перкусии.

Участието на ZAA в Строежа е в продължение на традиционно добрата връзка на клуба с алтернативната музикална сцена в Сърбия, и въобще страните от бивша Югославия. Досега, по пътя на тази линия, в България са гостували Dubioza Kolektiv (Босна и Херцеговина), Eyesburn (Сърбия), S.A.R.S. (Сърбия), Tea Break (Сърбия), Hornsman Coyote (Сърбия), Superhiks (Македония), Bernays Propaganda (Македония).

Билети за концерта на ZAA, на 9 май в Строежа, вече се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 7 лв. Каси – Строежа, Бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Ориндж, TBI Credit.