THE DOORS “Strange Days” с делукс издание за 50-тата си годишнина

The Doors имат една от най-необикновените дебютни години в музикалната история през 1967 г., с издаването на поредица от хитови сингли и два платинени албума, започвайки през януари с албума с името на групата, последван от Strange Daysпрез септември. Вторият достига до трета позиция в класацията за албуми на Billboard и включва класики като “Love Me Two Times”, “When The Music’s Over” и песента с името на албума “Strange Days.”

За 50-тата годишнина на албума Rhino ще издадат “Strange Days (50th Anniversary Deluxe Edition)”. Тези две CD-та ще включват стерео и оригинални моно миксове и ще излязат на 17-ти ноември. Музиката ще бъде налична и през дигитални платформи за сваляне. В същото време, оригинален моно микс на Strange Days ще бъде издаден и на винилова плоча.

Изданието “Strange Days (50th Anniversary Deluxe Edition)” е продуцирано от Bruce Botnick, който е работил по албума Strange Days. Съдържанието му включва оригинален стерео микс на албума на CD за пръв път от десетилетие, със звук, който е ремастериран за пръв път от 30 години. Вторият диск включва оригинален моно микс на албума, който е ремастериран за този сет и прави дебюта си на CD. В допълнение към сета ще има бележки от музикалния журналист David Fricke, както и селекция от редки и непоказвани досега снимки.

Успехът на дебютния албум на The Doors, в който присъства разтърсващия хит, оглавил класациите, “Light My Fire”, задържа позициите на групата в началото на 1967 г. Когато Jim Morrison, John Densmore, Robby Krieger и Ray Manzarek не са имали изпълнения на живо, те записват песните за Strange Daysв Sunset Sound в Холивуд, същото студио, в което са записали и дебютния си албум.

По-големият бюджет за Strange Days позволява на бандата да използва повече време за експерименти в студиото. Те записват с нова техника (eight-track recorder) за пръв път, което води до някои запомнящи се преработки, като “When The Music’s Over” с двойно добавения звук на китарата на Krieger. Изненадващо, звукът от клавишните инструменти, който се чува в песента с името на албума Strange Days, е един от появилите се най-рано звуци от Moog синтезатор в рок песен.

Strange Days смесва нови песни, написани по време на път, с такива, които са написани още преди дебюта на бандата през 1967 г. Всъщност, The Doors изпълняват Strange Days през 1966 г. в London Fog в Лос Анджелис, докато “My Eyes Have Seen You” датира от 1965 г. Друго ранно парче е “Moonlight Drive”, една от първите песни, които бандата репетира заедно, и където се чува китарата на Krieger за пръв път. Това е и песента, която Morrison пее на Manzarek на Venice Beach през 1965 г., когато двамата бивши студенти от Калифорнийския университет се виждат отново и решават да създадат The Doors.

 

“Strange Days (50th Anniversary Deluxe Edition)” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 

 

Траклист:

 

Disc One: Original Stereo Mix

Disc Two: Original Mono Mix

 1. “Strange Days”
 2. “You’re Lost Little Girl”
 3. “Love Me Two Times”
 4. “Unhappy Girl”
 5. “Horse Latitudes”
 6. “Moonlight Drive”
 7. “People Are Strange”
 8. “My Eyes Have Seen You”
 9. “I Can’t See Your Face In My Mind”
 10. “When The Music’s Over”

 

LP: Original Mono Mix


Side One

 1. “Strange Days”
 2. “You’re Lost Little Girl”
 3. “Love Me Two Times”
 4. “Unhappy Girl”
 5. “Horse Latitudes”
 6. “Moonlight Drive”
 7. Side Two
 1. “People Are Strange”
 2. “My Eyes Have Seen You”
 3. “I Can’t See Your Face In My Mind”
 4. “When The Music’s Over”

Side Two

 1. “People Are Strange”
 2. “My Eyes Have Seen You”
 3. “I Can’t See Your Face In My Mind”
 4. “When The Music’s Over
 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото