The Another Day of The Wrong Fest

–––ната Вселена!

Токът спря, простете!

Wrong Fest 2015

 

Този ден всъщност не започна, той просто продължи останалите два.
Генераторът отказа по някое време, не знам кога. Нямам идея Truckfighters дали свириха три минути или три часа, не ме и интересува. Не знам и колко време публиката чакаше нещата да се оправят, но знам, че в този момент това беше най-доволната публика, която съм виждала. Или поне хората около мен. Тръгнах си след обявяването, че всичко приключва сега. Лично за мен това беше възможно най-добрият финал на фестивала. Причините ми са много, предимно философски и изграждащи, няма да задълбавам. Както и липсата на достатъчно въображение, за да си представя, че някой ще посмее да свири след шведите. Извънземните. Надявам се да бъда правилно разбрана. Съчувствам на феновете на The Subways, както и знам, че организаторите ще направят всичко възможно да се реваншират.
Прибрах се и не заспах. Не можех, пък и не исках. Енергията си циркулираше, а мелодията, запазила инерция – също. В този ден, другия ден, правя опити да мисля, за грешното и правилното. За идеята. Има много неща, за които имам известни критики, дребни неща. За транспорта от паметника Левски, който ту го имаше, ту го нямаше. За мивката в лагера, която течеше така, че беше почти непосилно да си измиеш зъбите, за водата изобщо. От музиката, в почивките между групите също има какво да се желае. Всеки може да си намери точно около колкото си иска причини да не е доволен от организацията, времето и каквото още там. И ще е прав. Това обаче са неща, които се надграждат, поправят, учат. Или просто случваш на хубаво време.
Погледнато от високо и дългосрочно – Voinegovtsi Wrong Fest е един доста добре оформящ се български фестивал. Празник, посрещащ лятото. Фестивал даващ сцена за изява на стилово различни родни, регионални и световни групи. И по-важното – актуални стилове, актуални групи. И това на приятно място, събиращо в локацията си достатъчно забавления и варианти за добро прекарване. А ако пък вариантите не ти допадат – София е на 20-тина минути.
Имам един проблем, въртящ се в главата ми от години. Проблемът е с масата закоравяло мислене в посока музика. С нежеланието много хора да отворят очите си и да се събудят. С желанието двайсет години и повече радиото да си пее едно и също и никой да не желае да покаже другото.
Последните години започнаха да се появяват хора, които да променят това състояние, да показват. Мисля, вярвам и се надявам, че организаторите на Wrong Fest са едни от тези хора. А наоколо се навъртат и едни надежди, които по времето, когато излезе Gravity X са били на около 7-8 години, това заслужава внимание нещата да се правят по правилния начин.

Честито лято!

Следва продължение…

Репортаж от първия ден на Wrong Fest 2015 тук.
Репортаж от втория ден на Wrong Fest 2015 тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото