SUPERJOINT – „Caught up in the Gears of Application“ (2016)

superjoint-2016-caught-up

Не може да бъдеш себеуважаващ се метъл фен и да не знаеш за събитията, довели до разпадането на един истински колос в метъл музиката – PANTERA. В началото на века тази група, заемаща специално място в сърцата на толкова много хора, е принудена по една или друга причина да спре да съществува. Въпреки това нейният фронтмен Philip Anselmo не си взима почивка, а напротив – работи по няколко проекта, които с времето получават различен успех. Единият от тях SUPERJOINT RITUAL (интересно име, нали?) има доста кратък живот. Стартирана в началото на 90те, групата издава първият си албум, озаглавен Use Once and Destroy, цяла декада по–късно. Записът се оказва много добър и проектът на Anselmo бързо печели фенове. За съжаление, през 2004 след смъртта на бившия китарист на PANTERADimebag Darrell Phil решава да се оттегли от публичния живот, което налага и раздялата на SUPERJOINT RITUAL.
12 години по–късно Anselmo и китаристът на DOWNJimmy Bower решават да възстановят групата с половината от оригиналния състав и… половината от името. Така бандата вече носи по–опростеното название SUPERJOINT, като заедно с „ритуала“ изглежда си е отишло и вдъхновението на музикантите.
Новата им творба се нарича „Caught up in the Gears of Application“. Един сякаш бездушен и муден албум, чиято атмосфера е толкова измъчена, че кара музикантите да звучат като аматьори на някои места. Всичко е неравно, а миксирането е нещо, за което са пощадени усилия. Всичко изглежда така, сякаш музикантите са стари и изморени и правят нещата насила, а текстовете съдържат едни от най-глупавите неща, които някога ще чуете през живота си. Единствената песен, в която има някаква стойност (макар и минимална), е „Mutts Bite Too“. Останалите са бледи напъни да се наподоби творческият ентусиазъм в началото на миналото десетилетие, които, обаче, са доста трудни (непоносими) за слушане.
Предполага се, че от SUPERJOINT се очаква точно този брутален хардкор примесен с унищожаващи гърлото вокали, който сме свикнали да чуваме, но настоящата творба дори не подлежи на критика, защото практически няма музика, която да бъде критикувана.

Списък с песни:

01. Today and Tomorrow
02. Burning the Blanket
03. Ruin You
04. Caught Up in the Gears of Application
05. Sociopathic Herd Delusion
06. Circling the Drain
07. Clickbait
08. Asshole
09. Mutts Bite Too
10. Rigging the Fight
11. Receiving No Answer to the Knock

Оценка N/A

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото