StringS с безплатен концерт-промоция на новите си албум и видеоклип

Елица Тодорова и музиканти от ODD Crew и eXtremum ще са сред специалните гост-музиканти на спектакъла на 25 октомври в Sofia Live Club.

На 25 октомври от 20.00 часа в Sofia Live Club група StringS ще представят пред журналисти, приятели и почитатели новия си албум NOVA.

Огнени метъл рифове и красиви и емоционални мелодии в целия стилов диапазон от електроника, рок и етно ще бъдат изпълнени с темперамент и страст от Венета Георгиева – цигулка, Радина Радева – цигулка, Нора Калчева – виолончело и Дора Първанова – виола.

Ще бъдат изпълнени всички 12 песни от дълго чакания дебют на струнния квартет, който на сцената ще бъде подкрепен от Жоро Марков-младши (барабани) и Страхил Булянски (бас). Участие в концерта ще вземе и китаристът на метъл групата ODD Crew – Васил Първановски.

Специален гост-музикант на премиерата на NOVA ще бъде гласовитата Елица Тодорова, която ще изпее за първи път пред публика общата си песен със StringS „Молитва” – вероятно следващ сингъл от албума. Другата дама, чиито глас ще звучи от сцената на Sofia Live Club е Дени от алтернативната рок банда eXtremum, в парчето Bring Back the Past.

10 години след началото ще представим пътя си от изпълнители до автори на своята музика. Решихме концертът да е със свободен вход, за да могат всички да чуят как звучим в момента на живо. Сигурни сме, че изненадата ще е приятна – и за феновете на по-тежкия звук, и за почитателите на класическия струнен квартет.

На 25 октомври те ще представят и новия си видеоклип към заглавното парче и пилотен сингъл от албума – NOVA, чиято премиера се състоя в най-голямата платформа за видеосподеляне в България – Vbox7.com.

Дело на режисьора Армандо Костантино, оператора Николай Керезов и екипа на H2O FILM, клипът представлява имиджово пътуване през музиката на StringS. Трите локации във видеото са мистична гора, изоставена сграда, покрив с изглед към София и цъфнало житно поле. Красивите контрастните визии представят и разнообразното настроение и усещане в композицията – от нежните въздушни теми, през тежкия рок звук, до мелодиите, които те карат да настръхнеш.

В клипа Венета, Радина, Нора и Дора са облечени в дизайнерски рокли от черни чували за смет, изработени със специално еко послание и присъща на висшата мода екстравагантност от дизайнерката Антония Йорданова (Knapp). Тя ще бъде автор и на дрехите на StringS за концерта на 25 октомври в Sofia Live Club.

Четирите рокли от видеото пък ще бъдат част от специалната сценография на спектакъла, включваща 3 екрана и авторска концептуална визия, подготвена специално към всяка една песен от Полина Герасимова (Phormatik Visual Lab).

Освен безплатния вход, на концерта-промоция StringS ще подарят на присъстващите и възможността първи да си закупят албума NOVA на преференциални цени!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото