Базираното в L.A. инструментално трио Stork вече няма да е инструментално! Неговите членове и основатели – супер барабанистът Thomas Lang (Paul Gilbert) и китаристът Shane Gibson (Korn) обявиха, че новият им албум, озаглавен Broken Pieces (Muso Entertainment) ще включва и вокалистката VK Lynne (Vita Nova, Apple Eve). Зад бас китарата ще застане музикантът Kelly LeMieux (Buckcherry, Goldfinger).

Успоредно с това Lang и Gibson стартираха кампания за набиране на средства за издаване на албума. Това ще стане чрез метода ‘crowdfunding’, което в превод на български език означава групово финансиране. Кампанията ще предложи множество екстри на включилите се фенове като барабанни и китарни уроци, автографи, вечеря с бандата и т.н.

Според самата група, албумът Broken Pieces може да се определи като значително отклонение от появилия се през 2010 г. едноименен дебют на Stork. Смесен от Dan Monte (Metallica, Roses Guns N’), мастериран от Maor Appelbaum (Halford, Sepultura) и включващ артуърка на известния ‘dark artist’ Sam „Mr. Sam“ Shearon, Broken Pieces впечатлява с чувствения глас на Lynne, смесен с ултра тежки китарни рифове и виртуозна дръм секция, създавайки звучене, което най-точно може да се опише като ‘Garbage meets Meshuggah’.

Broken Pieces може да се очаква в началото на 2014 г.