STONE SOUR с взривяващо завръщане на родната сцена

 

Снимка: Stone Sour

Снимка: Stone Sour

STONE SOUR се завърнаха на българската сцена осем години след първото си участие, с този концерт започва и музикалният път на EventEase в света на рок и метъл музиката. Въпреки рязката промяна на локацията, която времето наложи, входа на Интер Експо Център беше окупиран от най-верните фенове на бандите доста преди обявения час за влизане.

Събитието откриха нашенците DASH THE EFFORT, добре познати в ъндърграунд средите ни. Родната група се раздаваше в продължение на 30 мин и бе приета бурно от феновете си, чиито брой със сигурност се е увеличил след това им участие.

На сцената бяха представени парчета от новия албум на метълкор бандата – „Decadence“, както и добре познати стари.Едно от най-силните им изпълнения, беше това на „Origins“, което наскоро се сдоби и с видеоклип.

DASH THE EFFORT показаха, че са на световно ниво и достойно могат да делят една сцена с имена като NOTHING MORE и STONE SOUR. Самият Corey Taylor, в края на концерта, специално благодари на нашите момчета за оказаната подкрепа.

След 30-минутна подготовка, точно в 20:30ч. на сцената излизат NOTHING MORE и без да губят време, директно забиват едно от най-новите си парчета „Do you really want it?“. Оказа се, че публиката наистина го иска, защото не спираха да пеят заедно с Jonny.

Това е първото идване на тексаската прогресив метъл банда у нас и определено няма да е последното. Вокалът Jonny Hawkins, разбира се, се появи в типичния си сценичен аутфит, състоящ се само от чифт дънки и нищо друго. Бандата не пропусна и българската сцена, за да представи авторското си изобретение, наречено „The Scorpion tail“ – метална структура, създадена от скрап и авточасти.  Яздейки 4-метровото  чудовищe,  Hawkins създава дигитални звукови ефекти към кавъра на SKRILLEX Equinox”.  Дизайнът на  „The Scorpion tail“ позволява изпълнението на 3-басови сола, които чухме по време на Bass solo-то, като част от официалния сетлист на групата. Тогава Hawkins, басистът Oliver и китариста Vollelunga направиха впечатляващо соло само с една бас китара.

Чухме още и парчето Don’t stop” , което оригинално е в колаборация с Jacoby Shaddix (PAPA ROACH), но Jonny се справи прекрасно и с неговата партия. Последваха номинираната за Грами Go to war”, лиричната Fadein/Fadeout”, както и парчето Jenny”, посветено на сестрата на JonnyJenna. Разбира се нямаше как да минем и без великата  This is the time (Ballast)”, на която всички крещяха с пълно гърло и моментално стана любима на тези, които не я бяха чували.

Грандиозното им шоу завърши със “Salem”  под скандиранията „BURN THE WITCH” и обещания да се завърнат отново в България. NOTHING MORE  определено станаха любимци на българската публика, която силно се надява, че Jonny, Mark, Daniel и Ben са момчета, които си спазват обещанията. /сет листът ще видите след този на STONE SOUR /

След като експлозивните момчета от NOTHING MORE слязоха от сцената, тълпата започна да скандира името на Corey Taylor през цялото време, докато екипът подготвяше сцената за гвоздеят на вечерта.  И STONE SOUR  дадоха на българската публика, точно това което си поиска. Без предисловия, без въведение те излязоха на сцената и взривиха обстановката с “Whiplash Pants”, песен от новият им албум Hydrograd.

Corey Taylor показа какво е дългодишен опит на сцена, като не спря да поддържа контактът с публиката и успя да я разпали дори повече от колкото можеше да се очаква. Под звуците на любимите парчета на STONE SOUR, хората скачаха и пееха с Corey без да обръщат внимание на сауна ефектът, образувал се в залата. Групата не намали темпото дори и за секунда, като красиви пиро ефекти съпътсваха песните “Absolute Zero” и “Knievel Has Landed”.  И ако някой си е помислил дори за секунда, че публиката едва ли може да избухне повече от това, то бързо е осъзнал грешката си в момента в който зазвучаха първите акорди на “Say You’ll Haunt Me”.

Когато дойде време да забавим темпото, Corey взе своята китара и ни разходи назад във времето с една добре позната песен, която е накарала не един или двама да заобичат бандата. Под акустичните звуци на китарата той запя “Bother” със страхотният беквокал на всички хора дошли да чуят любимите си песни на живо. След като даде време на присъстващите да успокоят темпото и да се потопят в магията на акустичното изпълнение, групата повиши леко темпото с “Tired” само за да може отново да помете присъстващите, този път с изпълнението на “Cold Reader”.

STONE SOUR не пропуснаха възможността да ни напомнят и какво представлява музиката, умението ѝ да сплотява и усмихва хората, да придава емоции и да облича същите в думи и звук. Ето така той даде началото на поредното парче, което накара тълпата да пее, а имено “Rose Red Violent Blue (This Song Is Dumb & So Am I), водейки тълпата шеметно, уверено и с неговото характерно подсмихване, награбил машина за конфети, които да изстреля към публиката до прочувственият „финал“ на тяхното изпълнение, поднесен с ритмичната “Song #3” и разтапящата “Through Glass”.

След като я изпя заедно с всички хора в залата Corey поведе останалата част от групата към изхода на сцената, а зала 5 на Интер Експо Център просто избухна от доволни викове и призиви да се върнат отново.

Естествено момчетата се завърнаха на сцената за ударен финал с “RU486” и “Fabuless”.

STONE SOUR показаха, че има защо да са на сцена вече шестнадесет години. Професионализмът и синхронът им бяха невероятни, а Johny Chow успя да обере и своят дял от фенски овации, Josh Rand ни изненада, като този път бе захвърлил костюма, но това не му попречи да даде всичко от себе си и да покаже отново страхотните си умения. Естествено бързото темпо нямаше как да остане и без ударната сила на Roy Mayorga и уверените звуци излезли под пръстите на Christian Matrucci.

Прегърнал синът си с развят български флаг, под светлината на пиро ефекти Corey си взе довиждане с публиката, като не пропусна да отбележи, че това е една от най-добрите публики, които някога е виждал и благодари и на момчетата от DASH THE EFFORT и NOTHING MORE. Въпреки задушаващата обстановка в залата и лошият звук на моменти, концертът на STONE SOUR и компания ще се запомни с енергията си, която не даде на хората време и желание да спрат дори една песен за почивка.  След много подкскачане, крещене и пеене, хората си тръгнаха с усмивки и позитивен заряд, който само едно ударно изпълнение може да даде.

 

STONE SOUR Setlist:

 1. “Whiplash Pants”
 2. “Absolute Zero”
 3. “Knievel Has Landed”
 4. “Say You’ll Haunt Me”
 5. “30/30-150”
 6. “Bother”
 7. “Tired”
 8. “Cold Reader”
 9. “Get Inside”
 10. “Rose Red Violent Blue (This Song Is Dumb & So Am I)
 11. “Made of Scars”
 12. “Song #3”
 13. “Through Glass”

 

Encore:

 

 1. RU486”
 2. “Fabuless”

 

 

NOTHING MORE  Setlist :

 1. Pure (Intro)
 2. Do You Really Want It?
 3. Let ’em Burn
 4. Don’t Stop
 5. Bass Solo
 6. Go To War
 7. Fadein/Fadeout
 8. Jenny
 9. Ocean Floor
 10. This Is The Time (Ballast)
 11. First Of The Year (Equinox) – Skrillex Cover
 12. Salem (Burn The Witch)

P.S. Очаквайте скоро и фото глаерията ни.

RoseRed и Ellie

 

 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото