Smallman и Иван Шопов записаха нов материал в Kore Studios London

smallman with George ApsionБългарските музиканти – на световно ниво, според лондонския продуцент Джордж Апсиън.

Както бе планирано, Smallman заедно с електронния и визуален артист Иван Шопов (Cooh, Бalkansky) се затвориха в Kore Studios в Лондон, за да запишат съвместна музика под ръководството на продуцента Джордж Апсиън, работил през годините с Motorhead, Florence & The Machine, Kasabian и много други.

Момчетата се върнаха от Англия, вдъхновени и заредени за концерта в клуб Terminal 1 на 17 ноември и бързат да споделят преживяното.

За седмицата, прекарана в Kore Studios, музикантите са впечатлени от сериозния професионализъм и изключително високото ниво на работа и звукозапис. Песните за записани в рамките на няколко ударни целодневни сесии, като не само smallman и Иван Шопов са вдъхновени от работата на англичаните.

Самият продуцент и собственик на Kore Studios не пести похвалите и сериозното уважение към българските музиканти. Според думите му, нивото на работа и подготовка на много от инди бандите от Острова, с които работи, е много по-аматьорско от бруталната отдаденост и професионализъм на smallman. Дори по време на записите е викнал сътрудниците си, за да демонстрира високата класа на smallman и Иван Шопов. Продуцентът уверява групата, че гордо може да застане до най-големите имена от световната музикална сцена, с които е работил.

„Smallman буквално ме отнесоха! Не мога да повярвам колко оригинална е тази банда, колко вдъхновяващи са песните й, какви невероятни музиканти и страхотни хора са те. Звученето им е толкова вълнуващо – не съм слушал такова нещо преди и съм щастлив, че работя с тях по този запис и дълбоко вярвам, че ще е много силен и впечатляващ.”, разказва Джордж Апсиън във видео, заснето по време на записите.

 

Вижте видеото тук

 

По време на престоя си в Лондон, smallman са и специален гост на концерта американската дуум метъл сензация Subrosa в култовия клуб The Underworld. Самите американци са впечатлени от шоуто на българските си колеги, а чуждата преса сипе суперлативи за smallman:

“напълно завладяващи на сцена!” (Ave Noctum)

“Понякога попадаш на група, която никога не си чувал, а тя успява да дръпне точните лостове в теб по време на концерт. Това беше такъв лайв. Иди и виж тази банда на живо!” (The Revival Music)

 

Съвсем скоро се очаква да бъдат представени и първи музикални фрагменти от новия материал.

smallman и Иван Шопов ще представят съвместния си албум с ексклузивен концерт в клуб Terminal 1 на 17 ноември, а специален гост на събитието ще бъде дамската фолклорна формация Avigeya. Билети по 15 лева се продават в мрежата на Eventim, а в деня на концерта и на входа на клуба, ако има останали, ще струват 18 лева. Количеството е ограничено до 400 броя и групата кани феновете си да закупят билети предварително, тъй като интересът, очаквано, е много висок.

Линк към събитието в Terminal 1

 

Официален сайт на smallman:

http://smallman-band.com

Официален сайт на Иван Шопов:

http://www.ivanshopov.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото