Slayer официално се събират отново и обявиха първото си шоу, което ще се проведе по-късно тази година на Riot Fest, и още едно по-късно през същия месец – на Louder Than Life Festival. Slayer направиха последния си концерт в The Forum в Ингълууд, Калифорния на 30 ноември 2019 г., и сега официално се завръщат.

Riot Fest трябва да се проведе в Чикаго, Илинойс на 22 септември, което ще отбележи завръщането им на сцената след почти пет години. Slayer са един от четиримата хедлайнери и на Louder Than Life, който ще се проведе в продължение на четири дни от 26 до 29 септември на Highland Festival Grounds в Kentucky Exposition Center в Луисвил, Кентъки. Slipknot, Motley Crue и Korn са другите трима хедлайнери на събитието.

Засега това са единствените изпълнения на Slayer, които са обявени, така че не е ясно дали ще направят турне или ще пуснат нова музика отново. Последният им албум, Repentless, излезе през 2015 г. Китаристът Кери Кинг наскоро обяви новия си соло проект и първия си албум, а също така сподели, че не е говорил с фронтмена на Slayer Том Арая от последното им шоу през 2019 г. Изглежда обаче това се е променило. „Нищо не се сравнява с 90-те минути, когато сме на сцената, свирейки на живо, споделяйки тази интензивна енергия с нашите фенове“, каза Арая в прессъобщение, „и честно казано, това ни липсваше.

Съставът за тези концерти на Slayer ще бъде същият, с който групата се оттегли в почивка през 2019 г.: съоснователите Araya и King, китаристът Gary Holt (също и в Exodus) и дългогодишният барабанист Paul Bostaph.