SELBST с нов албум

Венецуелската блек метъл банда Selbst ще ознаменува 14-та година съществуване с издаването на нов албум. Композиторът и мултиинструменталист N разкрива детайлите на предстоящия трети пълноформатен запис „Despondency Chord Progressions“, който ще се появи през април. Албумът демонстрира комбинация от интроспекция и плам, въплътени в седем изящно сътворени композиции, изпълнени със страстни мелодии.

N задълбава в значението на заглавието на албума и неговата обложка: „Следвайки това, което бе представено в предходния ми албум („Relatos de Angustia“) и като се има предвид, че няма всеобхватна тема, свързваща всички песни като концептуален албум, исках това заглавие по някакъв начин текстово да обхване тона на това, което е изразено в седемте парчета, оформящи цялостта на този запис. За мен тези теми свидетелстват за времето в които живеем и на което съм свидетел. Това е обезсърчаващ и насилствен период, в който всичко бавно и неумолимо води към почти сигурен глобален разпад. Освен това, този път си позволих (или може би просто се случи) музикално да изследвам някои други текстури, които не бях използвал преди. Сметнах за интересна идея да отразя в заглавието на албума този по-меланхоличен и музикално зрял аспект. По тази причина смятам, че  „Despondecy Chord Progressions“ е много отворен, но в същото време точен начин да дефинирам какво съдържа този запис.

Що се отнася до обложката, от самия момент на зачатието, всички създания са осъдени на огромно безразличие от природата, и поради това – на смърт. Това е нещо, от което ние като хора не можем да избягаме, бидейки дори по-слаби от много други видове. Вярвам, че вродената крехкост е отразена в обложката, в добавка към безразличието, с което животът и природата ни третират по нашия криволичещ път. Затова тази обложка репрезентира началото и края на нашето пътуване.“

Песните в изданието са:

01. La Encarnación De Todos Los Miedos
02. When True Loneliness Is Experienced
03. Third World Wretchedness
04. Chant Of Self Confrontation
05. The One Who Blackens Everything
06. Between Seclusion And Obsession
07. The Stench Of A Dead Spirit

Обложката на изданието и лейаута са дело на Fabio Rincones.

Музиката и текстовете са написани и композирани от N. Китарите, басът и вокалите са записани от N в Unpleasant Records, а барабаните, изсвирени от Jonathan Heredia, са записани от Simón Da Silva (Aversio Humanitatis). Смесването и мастерингът също на Simón, в неговото студио The Empty Hall.

Първият сингъл от албума, както и подробности за предварителната продажба на изданието ще бъдат разкрити на 21 февруари. „Despondency Chord Progressions“ ще се появи във формат на диск, винил, касетка и в дигиталните платформи на 19 април чрез Debemur Morti Productions.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото