SATIVA ще свирят преди BLACK BOMBAIM в София на 21 януари

След една изключителна 2014 година, белязана от цели 11 концерта на групи като Sigirya, Windhand, Ufomammut и Crippled Black Phoenix, от Rawk‘n‘Roll започваме 2015 с гостуването на португалците Black Bombaim в превърналия се в наш дом клуб Mixtape 5. Вече можем да потвърдим, че от родна страна рамо ще ни ударят нашите приятели от инструменталната сайкъделик рок банда Sativa.

Верни на традицията да обличаме в оригинална и въздействаща визия събитията ни, от Rawk’n’Roll гордо представяме поредния постер, създаден специално за наш концерт. Автор на плаката е Велина Парапанова и съвсем скоро ще ви посреща на ключови локации в София.

Билети за концерта се продават в мрежата на Eventim на цена 15 лева, като в деня на шоуто и на входа на клуба ще струват 20 лева. Знаете вече, че всеки закупен билет е вашата помощ ние да продължаваме да работим за популяризирането на независимата рокенрол сцена у нас.

Black Bombaim са трио, създадено през 2010 и още с излезлия през същата година дебют “Saturdays And Space Travels” бързо си проправя път до челните места в инструменталната импровизационна психеделия. Албумът съдържа две парчета с продължителност малко под 40 минути и веднага е припознат от критка и фенове като творба на група, криеща огромен потенциал. 2012 е белязана от излизането на “Titans” и участия на редица европейски фестивали, сред които и култовият Roadburn Festival. В България Black Bombaim пристигат след излизането на актуалния “Far Out”, както и след издаването на съвместен фрий-форм сайк/джаз албум със техните сънародници La La La Ressonance.

Sativa са инструментален сайкъделик/дезърт рок квартет, като в групата свирят хора от банди като Center и Млък!. Само преди месец пък барабанистът на Sativa Георги Малчев беше избран от лидера на Crippled Black Phoenix Justin Greaves като заместник на напусналия китарист Karl Demata за трите последни концерта от турнето на британците. В края на 2014 Sativa издадоха и дебютния си ЕР “100 Years After Never“. Автор на концептуалния артуърк на групата е младият художник Теодор Георгиев, който вече трупа актив и с постери за концертите на Crippled Black Phoenix в София и Smallman, Mindown и Nameless Day Ritual в Пловдив.

Събитието във Facebook

 

Официален уебсайт на Black Bombaim

Black Bombaim в bandcamp

Black Bombaim Live At Duna Jam 2014

 

Sativa във Facebook

Sativa в bandcamp

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото