RUÏM анонсират дебютен албум

RUÏM, новосформираният блек метъл проект на Blasphemer, бивш китарист и основен композитор в Mayhem, анонсира дебютен албум. Творбата се нарича „Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja“ и ще излезе чрез Peaceville Records.

„Групата е основана през 2020 година от родения в Норвегия носител на местната награда Grammy китарист Blasphemer (Rune Eriksen), познат ни годините си в легендарните Mayhem и супер групата Vltimas. Барабанист в RUÏM е френският музикант César Vesvre (Agressor, Thagirion). Воден от желанието да си припомни стила на който се посвещава и с който бива асоцииран от средата на 90-те години, както и вдъхновен от преоткриването на изгубени ленти със стар, неизползван за Mayhem материал от периода 98-99-та година, Rune прегръща концепцията за стартирането на нов проект, базиран върху тези идеи. Скоро се ражда и хрумване за албум, фокусиран върху бразилско магьосничество, традициите и практиките на Umbanda (нещо, в което Blasphemer е посветен), за да поднесе блек метъл запис, в духа на тази музика, за която Rune е синоним от стъпването си в Mayhem през 1994 година, та чак до 2007, когато напуска редиците на бандата.

„Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja“ представя поглед към нещо ново, уникално, визионерско и силно еклектично. Албумът маркира началото на концепция, която обхваща трилогия от издания, изследващи и комбиниращи дълбоко лична форма на изразяване на собствените вярвания на Blasphemer. „Black Royal Spiritism“ e потопен в зловещ и таинствен мрак. Всяка песен е прецизно изтъкана със зловещо скрито послание, което придобива форма благодарение на отличителния китарен стил на Eriksen, с добавени атмосферични, ембиънт и чисти пасажи и интерлюдии сред хаоса.

Вокалите в албума са записани от самия Blasphemer и са изпяти на смесица от английски, португалски и норвежки, като темите на текстовете се коренят в прослава и посвещение в знанията и руталите на linha da esquerda.“

„Black Royal Spiritism“ е записан във френското Drudenhaus студио и мастериран от Jack Control в Enormous Door.

Гост-участие в творбата записва американската легенда Proscriptor McGovern от Absu, като неговата дейна следа остава в преработката на класиката на Mayhem „Fall Of Seraphs“ – песен, написана през 1995 година и включена в знаковото EP „Wolf’s Lair Abyss“ от 1997.

Песните в албума са:

01. Blood.Sacrifice.Enthronement
02. The Triumph (Of Night & Fire)
03. The Black House
04. Black Royal Spiritism
05. Evig Dissonans
06. Fall Of Seraphs (Mayhem Cover)
07. Ao Rio
08. O Sino da Igreja

Артовете и логото са дело на Sindre Foss Skancke.

„Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja“ излиза на 26 май чрез Peaceville Records.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото