“RockSchool на Колела” предоставя безплатно музикално образование

София, България, 26.08.2020 – RockSchool започва нова инициатива на име “RockSchool на Колела”, с която адресира липсата на достъп до музикално образование и културната изолация, в която попадат много деца и младежи от малки градове. Специално оборудван бус ще се превърне в пътуваща музикална академия, която ще провежда безплатни музикални работилници на площади, в паркове и публични пространства.
RockSchool кани всички, които винаги са искали да опитат или да се научат да свирят на даден музикален инструмент, да се присъединят към тази инициатива. Музикалните работилници ще се водят от професионални музикални преподаватели и ще включат следните инструменти: китара, бас, пиано и ударни. Всеки участник ще получи ваучер за безплатен първи онлайн урок, с който може да започне своето музикално обучение.
RockSchool на колела” е наша сбъдната мечта и се радваме, че ще можем да вдъхновим стотици деца и младежи от различни градове да опознаят музиката и да открият своя музикален инструмент.“ – каза Мелина Крумова, управител на RockSchool.
RockSchool на Колела” ще премине през следните български градове през месец септември: Кюстендил; Елин Пелин; Благоевград; Перник; Пазарджик. Актуална информация за точните дати и локации може да се намери в Facebook страницата на RockSchool.
Доказано е, че музиката засилва социалната свързаност, намалява стреса, понижава кръвното налягане, стимулира паметта и е неразделна част от пълноценния живот. RockSchool насърчава деца, младежи и възрастни да се включат в планираните музикални работилници, да създават музика, да й се наслаждават и да я споделят.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на VIVACOM Fund.

Относно RockSchool
RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Ние развиваме музикалното образование и култура в България и предоставяме иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката. Други наши проекти са:
 The Stage – зала за събития, в която се провеждат образователни лекции и работилници, репетиции, музикални рождени дни и концерти
 Urban House Studio – професионално студио за аудио продукция, което предоставя и стипендии за развитие на талантливи артисти

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото