Утре /18.09/ в RockIT ще бъде вечер посветена на великия Jimi Hendrix и бихме се радвали да побликувате събитието.
Джими Хендрикс почива на 18-ти септември 1970 на 27 годишна възраст. Той се радва на кратка върховна кариера, която продължава едва три и половина години.
Дими завинаги ще бъде запомнен като абсолютният покровител на Рок китарата. Милиони меломани са на мнение, че Джими Хендрикс винаги ще бъде No.1.
За да отдаде почит към неговото изкуство, английският DJ и музикант Jim Hawkins е приготвил 8 часова програма с музиката на Джими Хендрикс, включвайки специално двучасово живо изпълнение с музиканти, посветени на това да запазят паметта на Джими Хендрикс жива. Групата му се състои от самия него на бас китарата и от двама членове на българската формация RARE BREED – талантливият млад китарист Явор Деспотов и опитният барабанист Росен Паскулов. Шоуто на 18 септември започва в 20.00 ч., входът е свободен. Осемте часа в памет на Hendrix ще съдържат внимателно селектирани от Jim Hawkins парчета от студийните и концертните изпълнения на гения, включително от фестивалите в Уудсток (1969) и остров Уайт (1970). Групата ще се качи на сцената за лайв изпълненията към 21.30 ч. „Няма да копираме Хендрикс, а само ще изсвирим музиката му с чувство и мощ в знак на уважение към начина, по който Джими я свиреше на живо“, твърди Hawkins. Британецът, който днес живее в България, 9 години е свирил в трибют бенд на Jimi Hendrix през 80-те. Групата му обикаляла Великобритания и Германия и се радвали на особен успех в американските военни бази, където свирели постоянно.