REBOOT THE SYSTEM – „The Truth That Lies Beneath“ single (2021)

Нямам навика да ревюирам сингли, но усещах, че е добра идея да направя изключение за REBOOT THE SYSTEM. Запознах ви с този проект преди няколко месеца (помните ли?), а наскоро Mattias Zimmergren, човекът, стоящ зад него ми писа с инфо за новото парче.

Официално записът излиза след броени дни – на 6-ти януари, а аз, слушайки го днес, си правя много приятен подарък за рождения ден. (Сипете си по една биричка, аз черпя!)

Както споменах и в предното ревю, вокалите са единственото, което Mattias не прави в проекта. В случая чуваме отново Dennis Kare Andersson (KILL THE KONG), а партиите му са досста добро попадение.

Лично за мен, цялото парче е една стъпка по-високо от EP-то „Reboot The System“, което ме кара да мисля, че когато стане време проектът да се сдобие с дългосвирещ албум, Mattias ще изкара дебют, на който много банди могат да завиждат, а и да се учат…

„The Truth That Lies Beneath“ е с полирано, но тежко звучене, което би допаднало и на фенове на техничния дет. Когато чуя за модерен мело-дет, това е звука, който си представям.

Сигурна съм, че няма да съжалявате когато чуете парчето. До тогава може да се запознаете с предшвественика му в Spotify профила на REBOOT THE SYSTEM.

За фенове на: мело-дет, дет, техничен дет // Оценка: 9/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото