REBOOT THE SYSTEM – „Reboot the System“ EP (2020)

С REBOOT THE SYSTEM се запознах едва преди около 7 дни, когато основателят и единствен член Mattias Zimmergren се свърза с мен с молба за ревю. Стилът е мелодичен дет/траш метъл, изданието е приятно EP от 3 парчета и интро и определено има какво да се чуе от феновете на стила.

Траклист:

  1. Intro
  2. Reboot the System
  3. Drenched in my Fears
  4. Inquity

За мен интрото е едно от най-успешните, които съм чувала – то много точно успява да подготви ухото за настроението в EP-то. Едноименната песен влиза с ритник в зъбите – силна, яростна, много траш и много мелодична. Със сигурност е от нещата, които ще си пускам отново и отново.

Drenched In my Fears започва също толкова яростно, но е с една идея по-лирична и по-плавно темпо носи съвсем различна атмосфера. Определено съм приятно изненадана от включването на чистите вокални партии.

Inquity също е много силно парче. Може да съм само аз, но чувам някакви блек влияния, което ми е изключително приятна добавка.

Обикновено си харесвам по една песен от всяко издание, но с REBOOT THE SYSTEM абсолютно честно си признавам, че не мога да избера. Рядко толкова млада група/проект има толкова ясна концепция и добре структурирана музика. Mattias Zimmergren определено си е свършил работата!

Цялостно в EP-то има нещо, което малко банди напоследък успяват да направят толкова успешно – да разграничат песните една от друга като същевременно запазят цялостен звука. Мисля си, че това е резултат от включването на четирима различни вокалисти
Dennis Kare Andersson (KILL THE KONG), Rasmus Weström (LEADING LIGHT), Mike Andersson (TUNGSTEN, CLOUDSCAPE) и Markus Kristoffersson (OFFENSIVE GROUND). Определено Mattias не е сбъркал, свързвайки се с тях – изборът е страхотен, вписват се по достатъчно добър начин във всяка една от песните и придават характера си без да пречат на звука на REBOOT THE SYSTEM.

За мен EP-то е изключително добре композирано и продуцирано, особено като за първо издание. Mattias сподели с мен, че пише музика от 14-годишен и за пръв път записва, миксира и издава своя музика. Определено получава моите аплодисменти, защото знам колко работа се крие зад издаването дори на едно парче. Засега му пожелавам успех и очаквам на по-дълго издание с музиката на REBOOT THE SYSTEM. През това време пуснете си EP-то в Spotify, накуфейте се и елате да чакате с мен. 😉

За фенове на: новичък мело-дет // Оценка: 9/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото