Феновете на Rammstein в България през годините, част V

След години на върхове и спадове, фен клуб Рамщайн България е факт

 

След концерта на Rammstein на 26.07.2013. в София на дневен ред с пълна сила отново излиза идеята за създаване на фен клуб на Rammstein в България. Главното действащо лице на добре познатата организация обаче е натоварено с лични отговорности и това забавя организирането на дейоността по учредяването от страна на екипа на rammsteinbg.com.

Междувременно друга група от фенове решава, че не може повече да чака и влиза нещата в свои ръце. Първоначалното се получава конфликт между новосформираната група и старите кучета от rammsteinbg.com, но той бързо е потушен в името на общата кауза и феновете решават да обединят усилията си за да може да постигнат заедно заветната цел – създаването на „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ”.

На среща, проведена на 21.09.2013., двете групи фенове изясняват различията си и решават да организират заедно учредително събрание за създаването на така желания фен клуб. Обявената дата е 02.11.2013.

Между двете дати се провеждат и две сбирки, на които всеки може да даде своето мнение за протичането на учредителното събрание, изготвен е и дневния ред. Мястото също е определено – зала в Технически Университет София.

Част от учредителите на фен клуба

На 02.11.2013. се събират над 20 фенове на Rammstein, за да участват в учредителното събрание на фен клуба на групата.

За водещ на събранието е определен Николай Димитров, а за протоколчик – Илияна Чоевска. Гласувано е решение за учредяване на фен клуба, устав, председател и членове на управителния съвет, касиер, както и други важни въпроси около учредяването на фен клуба. За отговорните позции са избрани Тодор Чоевски – Ludnichar (председател), Младен Станев – Du (зам. Председател), Илияна Чоевска (секретар) и Данаил Йотов (касиер). Вечерта след учредителното събрание новият фен клуб е полят с Rammstein Party в “The Black Lodge”.

Следва дълго и мъчително подготвяне на документацията на „фен клуб Рамщайн България“, понеже УС решава да не ползва услугите на адвокат. Документите са подготвени от секретаря Илияна Чоевска, с помощта на членовете на фен клуба Николай Димитров и Юлия Гълъбова, както и благодарение на „фен клуб Айрън Мейдън България“, които предоставят безвъзмездно част от нужните документи, за да бъдат използвани като образец. Организират се няколко сбирки, на които да бъдат събрани подписи на учредителите на фен клуба.

Ключодържател и значка на фен клуба

След близо 3 месеца, в началото на февруари 2014 документите най-после придобиват завършен вид за внасяне в Софийски Градски съд, но въпреки това са върнати два пъти заради различни неточности, но секретарят се справя и с тях и в средата на март 2014, излиза съдебното решение за регистрацията на „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ“.

На 29.03.2014. е организирано поредното парти по повод регистрацията на фен клуба, като тогава започва и официалното приемане на нови членове, като още преди началото му са приети 6 нови фенове на групата.

През април и май се записват още над 20 души, а са изработени и първите артикули на фен клуба – членска карта, тениска, значка и ключодържател.

В началото на месец юни 2014 година е организирана сбирка, на която всеки от записаните вече членове на „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ“ да получи своите артикули.

Членове на фен клуба позират с новите тениски

Следва още една сбирка в началото на юли, а след това и обичайното двумесечно лятно затишие.

През септември 2014 обаче „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ“ отново се завръща с гръм и трясък. Отново започват да се появяват желаещи да се запишат в сдружението още преди да се е състояла първата сбирка след лятото, началото на месец септември. Така скоро членовете на сдружението ще стигнат кота 50.

На 27.09.2014 г. ще има и ново парти, посветено на групата и фен клуба в „The Black Lodge”, когато също всеки желаещ ще може да се запише в организацията, или пък просто да изкара една приятна вечер под звуците на Rammstein.

Междувременно ръководството на фен клуба започва да опипва и почвата около членство в организацията LIFAD, към която има големи амбиции да се присъедини. Надяваме се скоро и това да стане. А дали, и кога – времето ще покаже…

 

 

Автор: Тодор Чоевски (Ludnichar), председател на „фен клуб РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ” и администратор на http://rammsteinbg.com.

 

Ако сте пропуснали някоя от предишните части можете да ги намерите тук:
Част I / Част II / Част III / Част IV

*Повече информация за „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ“ можете да получите на сайта http://rammsteinbg.com както и във фейсбук страницата и групата на сдружението.

**На 27.09.2014. в „The Black Lodge“ фен клубът организира Rammstein Night, на която всеки желаещ  също ще може да получи повече информация за сдружението, както и да се запише на място.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото