Сайтът е факт, наличието на все повече организирани дейности – също.

 

Rammstein Party 21.03.2008.

В началото на лято 2007 окончателно е решено, че е време да се направи по-сериозен сайт. Младен Станев (по-добре познат като Du) решава да се заеме с тази нелека задача, като освен това успява да уреди безплатен хостинг. В поредица от няколко сбирки пък се уточняват идеи какво да има на сайта и също така се събират по скромните 2 лева, за да бъде закупен домейна rammsteinbg.com. В периода около преместването на новия сайт, започва и изписването „сБИРкА” при обявяването на съответните събития, наблягайки се на четирите букви, образуващи „БИРА”.
На 18.08.2007 година, сайтът и форумът на rammsteinbg.com са пуснати онлайн и именно на тази дата се празнува рожденният ден на сайта през следващите години. През първите седмици екипът на сайта прави всичко възможно да премести повечето по-интересни теми от стария форум и на новото място, понеже няма начин да се копира базата данни от безплатен хостинг, какъвто е първият.
През ноември 2007 е първото R+ Home Edition Party, като за целта Сашо Тотев (по известен като бавноспиращия заради случка от една предишна сбирка) предоставя дома си.

Празнуване на първия рожден ден на сайта

През март 2008 година rammsteinbg.com е съорганизатор на първото си по-сериозно събитие – Rammstein Party в клуб 8Ball, заедно с MOS Krindo (вече познат на феновете като организатор на предишните партита). Разпечатани са стотици флаери, които ентусиазирани фенки от екипа на сайта раздават из цяла София. В резултат, неособено големият клуб се пръска по шевовете от хора, а на тротоара отпред също е пълно. Именно на това парти към скромната RammsteinBG групичка се присъединяват голяма част от днешните членове на фен клуба, включително касиерът Данаил Йотов.
В средата на Август пък е организирано и първото ходене на вилата в Правец, превърнала се в емблематична за празнуването на рождените дни на фен клуба – именно там са проведени първите 4 такива събития.

Ив, Мими и Ludnichar празнуват заедно рожденни и имен ден

Междувременно, част от RammsteinBG феновете започват да стават все по-близки по между си и дори да се канят взаимно на рожденните си дни и други събития – много хубав пример за това как музиката може да събере и сприятели хората.
Паралелно с това, обичайните сбирки продължават, а през първата половина на 2009 клуб „3 уши” организира две Rammstein & Industrial Metal партита, които допълнително помагат за заздравяване на колектива. През март пък е организирано и още едно домашно парти, този път в дома на Ивелина Атанасова(Ив), от където и тръгва традицията на R+BG мероприятията да се пие Jaegermeister.  През август на вилата в Правец е отпразнуван и втория рожден ден на сайта.

 

Автор: Тодор Чоевски (Ludnichar), председател на „фен клуб РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ” и администратор на http://rammsteinbg.com.

 

Линк към Част III – „Голмият бум – албум, партита, концерти и много нови хора

Ако сте пропуснали предишната част можете да намерите тук: Част I.

 

*Повече информация за „ФЕН КЛУБ РАМЩАЙН БЪЛГАРИЯ“ можете да получите на сайта http://rammsteinbg.com както и във фейсбук страницата и групата на сдружението.

**На 27.09.2014. в „The Black Lodge“ фен клубът организира Rammstein Night, на която всеки желаещ  също ще може да получи повече информация за сдружението, както и да се запише на място.