PSYCHOTIC WALTZ – The God-Shaped Void (2020)

psychotic waltz 2020През далечната 1992-ра се появи един албум – Into the Everflow и бе признат за албум на годината. Ето че 28 години по-късно събитията са подредени от звездите в подобна комбинация.
Петте оригинални членове на PSYCHOTIC WALTZ  са налице и въпреки 24-те години, които са изтекли от последния Bleeding, сякаш е минал миг и Devon Graves и компания са били тук през цялото време и не са спирали да творят.
Изумително е чувството, с което се разкриват една след друга десетте композиции в The God-Shaped Void, точно сякаш бандата е била зад ъгъла и е чакала да се покаже, без претенции, без очаквания, просто и прямо – само както тези майстори на хипнозата го могат.
Очакванията за албума бяха вдигнали летвата доста високо и въпреки това отварящото Devils And Angels успя да ги надскочи и дори омагьоса нови привърженици на култа PSYCHOTIC WALTZ. Следващите творения следват една изчистена, хомогенна линия, която ни повежда на незабравимо пътешествие, водено от магичната флейта. Химията, която струи от всяка една песен, е забележителна – сякаш тези петимата не са се разделяли и през всичките тези години са репетирали и мислили как да продължат. Резултатът е премерен, тежък прог метъл, обвит в изкусните напеви на маестро Devon – изпипан до последната нота, започващ там, където останалите им творения свършват. Перфектното завръщане на албума на годината.

 

Оценка:10/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото