Почина АДРИАН ЛАЗАРОВСКИ

adrian lazarovskiВчера, в автомобилна катастрофа, е загинал на място писателят, преводач и дългогодишен рок журналист (‘Нов Ритъм’, ‘Хаос’, ‘Про-Рок’, ‘Metal Katehizis“) АДРИАН ЛАЗАРОВСКИ. Тежката катастрофа е станала на пътя Шумен – Варна. Колата на Лазаровски се е сблъскала челно с товарен камион.

Адриан е работил като преводач и редактор на свободна практика и има преведени над 50 книги от руски и английски език. Сред преведените от него автори са Владимир Набоков, Рей Бредбъри, Роалд Дал, Ричард Матисън, Робърт Блох, Лорд Дансени, Стивън Кинг и други. Съставител и преводач е на сборниците „Шепнещият в тъмнината“, „Зовът на Ктхулу“ и „Възкресителят“ на Хауърд Лъвкрафт и „Махалото на шестото време“ — стихове от Даниил Хармс. Преводач на поемата на Робърт Браунинг „Чайлд Роланд Кулата достигна“.

Първият му самостоятелен роман — хумористичният трилър „Завладей българите!“ излиза през декември 2009 г.

Екипът на Metal Hangar 18 поднася своите искрени съболезнования на близките и приятелите на загиналия.

Почивай в мир!

 1. #1 написан от SAXON (преди 8 години)

  Почивай в мир !

 2. #2 написан от Анонимен (преди 8 години)

  Почивай в мир! 🙁

 3. #3 написан от Васил (преди 8 години)

  Нека почива в мир…

 4. #4 написан от Десо (преди 8 години)

  Почивай в мир, братле…

 5. #5 написан от аз (преди 8 години)

  Голяма загуба! Мир на душата му!

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото