Посмъртният албум на ALEAH излиза чрез Svart Records

aleah_kansi-scaledФинландският лейбъл Svart Records ще издаде посмъртния албум на Aleah Liane Stanbridge, позната като Aleah Starbridge, вокалистка на шведско-финландския проект Trees Of Eternity.  Изданието ще види бял свят на 1-ви юли във формат на двоен албум издаден в различни варианти на диск и плоча.

Aleah умира през 2016-та година след смела битка с рака. Тя е само на 39 години, когато напуска своята смъртна обвивка, но нейният вечен дух живее чрез красивата ѝ музика, реализирана в соловата ѝ творба и доведена до нашите уши чрез нейния житейски партньор и китарист на Swallow The Sun и Trees Of Eternity Juha Raivio.

С издаването на „My Will“, Juha споделя:

„Този 18-ти април завинаги ще остане най-черният и тъжен ден в живота ми. Но, отсега нататък искам да помня този ден с нещо позитивно и добро. Искам да благодаря на Svart Records, че стоят зад мен и ми дават възможността да издам всичката тази музика досега, за да почета наследството на Aleah и особено сега, най-накрая и соловия ѝ албум, който тя винаги искаше да види бял свят.“

След като се мести в Швеция от родната си Република Южна Африка, Aleah се прочува покрай работата с шведския електронен музикант Krister Linder и парчето „Don’t Lose Your Way“ от излезлия през 2006-та година албум „Songs From The Silent Years“.

От излизането на демото „Aleah“ през 2007-ма година, та до следващата година, в която тя става певица на That Which Remains – проект, сформиран заедно с Andy Cousin от The Mission, тя показва обещаващи признаци на огромен креативен талант.

В средата на 2009-та година Aleah се запознава с китариста на Swallow The Sun Juha Raivio и те работят заедно по няколко отлично приети от критика и публика проекти, включително гост участието на певицата в песента „Lights On The Lake“ от албума „New Moon“ на Swallow The Sun през 2009-та, както и три години по-късно, отново в Swallow The Sun и техния диск „Emerald Forest And The Blackbird„, където тя участва в клипа към песента „Cathedral Walls“, в която пее и тогавашната певица на Nightwish Anette Olzon. Колаборативният проект на Aleah и Raivio става по-известен като Trees Of Eternity – готик/дуум метъл банда с доста ембиът и фолк звук и призрачни женски вокали. Бандата работи по промо от четири песни, пускайки „Black Ocean“ онлайн през 2013-та, която е приета доста горещо от фенове и медии и издава ограничен тираж от лично подписани физически копия, продадени директно на почитателите.

През 2015-та Aleah гостува в „Under The Red Cloud“ на финландските легенди Amorphis и отново работи със Swallow The Sun по песните „North I“, „North II“ и „North III“, като певицата се отчита не само с вокали, но също така работи по фотосесиите на групата и обложката на диска, демонстрирайки за пореден път уникалните си вариативни креативни възможности.

На 18-ти април 2016-та, в 14:13 е съобщено, че Aleah Stanbridge е починала след смела битка с рака. Смъртта ѝ е потвърдена два дни по-късно от Juha, който съобщава, че дебютният албум на Trees Of Eternity, включващ музиката и гласа на Aleah, ще бъде издаден както е планирано.

Няколко месеца по-късно, на 11-ти ноември 2016-та „Hour Of The Nightingale“ е издаден чрез Svart Records като горчиво възпоминание на паметта на Aleah.

През 2017-та година, отново Svart Records издават „No Stars Upon The Bridge“ на Hallatar, проект на Juha Raivio, Tomi Joutsen от Amorphis и Gas Lipstick, бивш барабанист на HIM. Текстовете на албума са поеми и текстове, писани от Aleah, които Juha събира за албума, посветен на нея.

Казват, че пламъкът, който гори два пъти по-ярко, изгаря наполовина по-дълго, но с изданието на „My Will“ от новия албум „Aleah“, на годишнината от нейната трагична смърт, пламъкът на духа ѝ гори все така ярко нагоре.

Juha споделя: „Надявам се, че ще подкрепите, споделите и носите този албум като златен факел на Aleah и ще разкажете на света за тази лечителка и нейната музика, която тя остави за нас след себе си. Носете пламъка!“

Песните в албума, който ще бъде разделен на две части – Acoustic & Electric:

Album 1: Acoustic:

01. Vapour
02. Sacrifice
03. Open Sky
04. My Will
05. Breathe
06. Closing Under Pressure
07. Water Аnd Wine
08. Terrestrial Torrents
09. Touch My Face

Album 2: Electric:

01. My Will
02. Sacrifice (Feat. Anilah)
03. Inverted Enlightenment
04. Vapour
05. The Tower
06. Breathe

Песента „My Will“ можете да слушате долу. Видеото към нея е създадено от Dronicon Films:

  1. #1 написан от Danny Carey (преди 4 години)

    Aleah е феномен. Дълбоко съжалявам, че не е между нас. Аз ще съм между първите, които ще купят нейната музика.
    Trees Of Eternity е уникален проект, също и Hallatar.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото