BENDIDA пуснаха новия си албум за свободно слушане

Bendida 2020 new albumНовият албум на симфоник фентъзи метълите от BENDIDA е вече факт и от днес е споделен в официалния YouTube канал на групата за свободно слушане. „First of the Heroes“ съдържа 15 композиции, които са представени на слушателите в комбинация с видео-визуализация към всяка песен. Последната песен – History of the World е съставена от шест отделни части : The Dawn of Man, Civilization, Middle Ages, Apogee, Demolition и The New World. Новият албум на Bendida беше представен пред публика с две официални промоции на 6 и 7 март в столичния клуб Mixtape-5 и в клуб “ Фабрика“ – Букурещ.
Пролетното турне на групата беше отменено поради извънредното положение в страната, но въпреки това почитателите на мелодичния метъл ще имат възможност да слушат новите песни на Bendida в Youtube.
First of the Heroes“ е издаден чрез румънския лейбъл “ Psychosounds Music“, продуциран от Вини Атанасов, Александър Панайотов и „Psychosounds Music“. Албумът е записан, миксиран и мастериран в Zero Project Studio от саунд-инжинера Владимир Бочев. Композициите, текстовете и аранжиментите са дело на Вини Атанасов. В записите на албума взеха участие хористите от Академичен Хор „Света Параскева“ с ръководител Галина Луканова. Специална гост-вокалистка в дуетната песен – „Vampires’ Ball“ e атрактивната Яника Грос – блестящото сопрано на немската метъл сцена, известна на метъл феновете от групите Haggard и Molllust. Другият специален гост в албума е Димитър Найдев от хасковската окулт метъл банда Ghost Warfare, който се включва с харш вокали в песента Hunt the Hunter.
Художественото оформление на обложката и буклета са дело на Кремена Николова – вокалистката на Bendida.

Bendida са в състав:
Кремена Николова – вокали
Вини Атанасов – китара, вокали, композиции и аранжименти
Александър Панайотов – бас
Велислав Казаков – барабани
Бисера Димитрова – цигулка
Вяра Грънчарова – виола да гамба
Ралица Георгиева – клавир
Пламен Димитров – валдхорна

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото