Подробности за новия албум на TROLLFEST

Trollfest обявиха подробности относно шестия си дългосвирещ албум. Той ще се казва “Kaptein Kaos” и е с дата на излизане 28 март. Записите по него са правени в dUb Studio в Осло, миксирането е дело на Endre Kirkesola, заслугите по артуърка отново се падат на Jonas Darnell и Terje Johnsen.

Както в предишните албуми, и този път историите са част от създадения от групата свят.  Сега песните разказват за Копитан Хаос, който е създал машина на времето и тръгва на експедиция, за да опитва разни неща и да се забавлява. Музикално обаче, както музикантите казват, групата е сменила посоката. Позволили са на вдъхновенията да им повлияят, и това винаги се е отразявало на инструментите, които използват. Има танго ритми, традиционна азиатска и скандинавска фолклорна музика и, разбира се, източноевропейски ритми.

Jonne Järvelä от колегите им Korpiklaani споделя, че този път Trollfest са дори по-мелодични, и странните – в положителния смисъл – аранжименти доста му допадат. „Вокалите са много различни и не съм чувал нищо такова до сега. (..) Невероятен албум!“

За да се отбележи издаването му, по традиция следва и турне. То се казва  “Kaos Over Europe Tour”, придружено от групите FINSTERFORST и CRYPTIC FOREST. От 18 април до 03 май Trollfest ще изнесат концерти в Германия, Англия, Чехия, Франция, Белгия и др.

Песните, които ще включва “Kaptein Kaos” :

1.  Trolltramp
2.  Kaptein Kaos
3.  Vulkan
4.  Ave Maria
5.  Filzlaus Verkündiger
6.  Die Grosse Echsen
7.  Seduction suit no.21
8.  Solskinnsmedisin
9.  Troll Gegen Mann
10. Sagn Om Stein
11. Renkespill
12. Kinesisk Alkymi
13. Døden banker på

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото