Подробности за концерта на WHITEHORSE

След като наскоро ви информирахме, че София ще бъде прегазена от една от най-тежките групи на планетата – Whitehorse от Мелбърн, Австралия, дойде време за повече информация.

Българската публика ще получи своята доза обреченост в клуб „Mixtape 5“, B-Side на 23-ти април с начален час 20:30, като домакини на вечерта ще бъдат родните Upyr. Билетите ще бъдат на цена от 13 лв. и ще се продават в деня на събитието.

WHITEHORSE:
Вече цяло десетилетие Whitehorse обединява членове на мелбърнската музикална ъндърграунд общност и доказани имена в слъдж и пънк сцената като Ignivomous, Evil Ways и Pneumatic Slaughter. Стилът им е смазващо бавен, фрагментарен и разложен върху пластове електроника слъдж метъл, които самите те определят като funeral sludge. Макар и изключително самобитни Whitehorse често биват сравнявани с групи като Corrupted и Khanate. След успешни турнета в Япония, САЩ и Австралия идва време и Европа да се преклони пред мощта им. Концертът в София, ще е част от първото европейско турне на групата „Whitehorse tramples Europe”.

Причината за тази обиколка е издаването на чисто новия им албум „Raised Into Darkness“, който се очаква да види бял свят именно през април и е издание на Vendetta Records. Турнето ще започне на 10-ти април на небезизвестния фестивал Roadburn в Тилбург, Холандия, след което ще продължи да всява обреченост и депресия из цяла Европа.

Официална страница
Блог
Фейсбук страница

UPYR:
Концертът в София ще се състои по покана на софийските злодеи Upyr, които още със стъпването си на сцена преди около година предизвикаха размествания в родния ъндърграунд. Мрачните, бавни и тежки пиеси от дебютното демо на групата Аltars/Tunnels, предизвикаха серия от възторжени ревюта не само в българските, но и в редица чуждестранни специализирани издания. Upyr е на път да изнесе първия си концерт зад граница – именно с австралийците. Само ден преди събитието в София, Upyr ще дели сцена с Whitehorse и In From The Cold в Белград, Сърбия.

Официална страница
Фейсбук страница

Очаквайте обявяването на още една откриваща група за концерта в София, която ще направи вечерта още по-черна. Скоро повече подробности!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото