GFLE METAL FEST POSTER 2019През 2019г. Gefle Metal Festival ще се състои на 19-ти и 20 юли, като ще има и нулев ден на 18-ти. Това ще е четвъртото издание на фестивала за екстремна музика, който се провежда в Йевле, Швеция. Йевле е намира на около 100-ина километра от Стокхолм. Мястото на събитието е както винаги „Gasklockorna“, разположен недалеч от центъра на града.

Организаторите пуснаха финалния плакат, както и програмата по дни и часове. Списъкът с участници тази година включва: Dimmu Borgir, Ministry, Philip H. Anselmo & The Illegals, Eluveitie, Entombed A.D., Legion of the Damned, Jungle Rot, Primordial, Equilibrium, Carach Angren, Satyricon, Dark Tranquillity, Dying Fetus и др.. Имената на всички банди вижте на постера.

Двудневният метъл празник Gefle Metal Festival 2019 ще предложи наситена концертна програма на три сцени: две от които големи или основни, съответно под шапките „Goat Stage“ и „Fire Stage“ на открито и една по-малка закрита сцена наречена „Gas Stage“. На тях в рамките на фестивала ще свирят 40 банди, които представят различни стилове метъл и идват от различни държави.

Gefle metal fest preparty 2019Нулевият, т.нар. подгряващ Pre-Party ден на Gefle Metal Festival 2019 ще предложи концерт на W.A.S.P., Bullet, Wolf  и Mysti. На плаката на пре-парти събитието бяха Manowar, но шоуто им отпадна заради твърде високите децибели, които групата изисква за своите изпълнения, и, на негово място бе предложен нов афиш с W.A.S.P.

В други новини, организаторите предупредиха, че тютюнопушенето на мястото на събитието е забранено. Това се налага с нов закон за тютютнопушенето в Швеция, който влиза в сила от началото на юли.

За пушачите ще бъде обособена специална зона, която се намира извън фестивалната площ. Тя е отбелязана на схемата, както и останалите точки на интерес за посетителите като самите сцени, метъл маркет, тоалетни и барове.

Билети за феста на цена около 120 евро се продават ТУК.

Билети за пре-партито има ТУК.

Официален сайт на GMF.

Тук можете да прочетете репортажи от GMF 2017 и GMF2018.

Gefle map  Gefle 2019 running order