PAST REDEMPTION и SCOLOS ще свирят преди BENIGHTED

На шоуто на Benighted в София на 1-и март в „При Черепите“(бул. „Илиянци“ N:1И) ще гледаме и две родни банди, които са чудесни представители на тежкия жанр.Това са Past Redemption и Scolos.

Past Redemption са сред пионерите на death metal-а в България. Групата е създадена през 1992г. в София и има издадени четири албума (Decomposed -LP – 1993; Useless Amputation – LP – 1994; Forever Burning Scorn LP – 2005; Unleashed Emptiness LP – double CD – 2011) и DVD Live in Sofia 2007. В момента се готви да издаде петия си студиен албум, озаглавен Final Redemption, който преминава микс и мастър. Бандата е в състав: Алекс-вокали и китари, Митака-бас, Митко – китари и Стивън-барабани.

Scolos се ражда като студиен death metal проект в Бургас през 2014г., когато е издаден и първия сингъл на групата – парчето „Disease“. Няколко години по-късно вече има сформирана група, готова да стартира концертна дейност. През 2017г. е записано първо EP на групата, състоящо се от 4 парчета. След като изданието е представено на няколко концерта в страната, Scolos взимат участие в Sea of Black festival и Metal Carnage festival в Бургас, Underground Annihilation fest в София, както и продължават с локални концерти. През 2023г. е записан първия дългосвирещ албум на групата, носещ името ArthroGod. Албумът ще бъде издаден в началото на месец март 2024г. Бандата е активна и вече има нов материал, извън рамките на дебютния си албум.

В други новини, Benigthed идват за концерта с Flo Musil на барабаните. Той е в топ форма, познат от бандите Theotoxin и Schirenc Plays Pungent Stench и е признат за един от най-добрите барабанисти в съвремената екстремна сцена. Flo Musil ще замести Kevin Paradis, който е възпрепятстван да пътува с групата за двата й ексклузивни концерта в региона – в България и Румъния.

Билетите са в продажба онлайн в системата на Paysera https://bit.ly/BenightedSofia и на касите на магазини „На Тъмно“ в цялата страна.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото