Сибирските блек метъл банди GRIMA и ULTAR с концерт в София

Концертът ще е на 13-ти април в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).
Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/2726601632

До 7-ми февруари включително, ще са на цена от 27 лв. След това, до 11-ти април – по 32 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.
Очаквайте още информация и следете подробностите тук: https://www.facebook.com/events/764902481730124

Информация за групите:

GRIMA (Atmospheric Black Metal). „Модернизираната война е опустошителна не само за хората, но и за земята. Тя носи смърт и разложение на всичко, което нашият култ цени, оставяйки синини и трайни белези по земното тяло. Подпалване на нашия свещен храм.
Грима, нашият всемогъщ бог, плаче при вида на цялото това унищожение, което нечестивите същества донесоха върху нас. Но никой не може да чуе оплакванията ни, защото говорим на отдавна забравен език. Поради тази причина имаме удоволствието да обявим едно „Frostbitten“ пътуване през континента.“
GRIMA е дует от тъмните гори на Сибир, Русия, основан от Velhelm и Morbius. Те свирят мелодичен атмосферик блек метъл. Съществува от 2014 г. като студиен проект, с езически етос, „базиран на поклонението към гората, нейната сила и магия, където Грима е върховен бог – всесилен дух, който защитава само онези, които живеят в горите и наказва всеки, който не уважава природата”.
„Frostbitten“ – този концептуален епос ще запознае слушателите с трансформацията на човешкото съзнание, която става възможна само чрез дълго откъсване от плодовете на съвременната цивилизация. Мистериозният господар на горите Грима ще ви отведе до дълбините на скритите пътеки на човешката природа, точно до точката, от която няма връщане, където ви очаква първичният дух, пророкуван да поведе лудото и изгубено човечество към древната му съдба.

(В интерес на истината, GRIMA вече са изказвали своята позиция срещу войната с действия. Няма нужда от повече обсъждания по този въпрос.)

Grima Facebook
Grima Instagram
Grima Spotify

ULTAR е група от пет души от сърцето на Сибир, град Красноярск, който е разположен сред виещи гори и червени планини. В жанрово отношение групата може да се разглежда като звукови алхимици, които смесват съставки от блек метъла, постметъла и шугейз (shoegaze), с талант за създаване на драматични мелодии, които имат емоционална наситеност, както и открояваща се мощ.

Сибирското създание на бездънния хаос Ultar ще наруши гробното си мълчание и ще изуми въображението ви. Дошло е времето да се потопите още по-дълбоко в тревожния мрак на отвъдното. Този мистериозен и зловещ постблек трибют към най-великия писател на ужаси и визионер на XX век H.P. Lovecraft ще проникне в сънищата ви и ще ви накара да се усъмните в рационалността на съществуването.

Въплъщението на ужаса е заспало, търпеливо очаквайки своето освобождаване. Този призрачен квинтет ще хвърли саван от мъгла над Европа, преди да изчезне в пустотата на ефирните духове и здрача. Завладяващо красивите и величествени откровения от трите им албума ще звучат, привличайки слушателите през зловещи порти в царството на сънищата.

От дълбините на неземните царства пазителите на безкрайната, тиха нощ, са готови да се завърнат в Европа.

Ultar Facebook
Ultar Instagram
Ultar Spotify

  1. #1 написан от Hellraze (преди 2 месеца)

    Интересни групи, безспорно. Блек метъла има нужда от такова разнообразие.
    Тъпото е, че тази новина я няма в „праведния“ сайт, който явно е про-правителствен, въпреки че изкуството си е изкуство, независимо от политическата (партийна) линия.

    • #2 написан от джезве с кокаляк (преди 2 месеца)

      Точно така! И точно поради тази причина спрях да посещавам този „праведен“ сайт. Приземих си се за постоянно в добрия, стар и сигурен хангар 😉

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото