PARAMORE съдят бившия си басист Jeremy Davis

Съдебна драма се разиграва между PARAMORE и бившия им басист Jeremy Davis, засягаща позицията на Davis в групата и това дали е бил служител или бизнес партньор.

Според The Tennessean, Varoom Whoa, компанията, която държи правата върху PARAMORE, е съдила Davis като служител на групата. Според бившият басист обаче, той е бил партньор в компанията, което му осигурява дял от печалбите.  В полза за Varoom Whoa е Davis да бъде законно обявен като бивш служител, за да не може той да се ползва с привилегиите на бизнес партньорството. Ако Davis спечели делото и бъде легитимиран като бизнес партньор, той ще получи част от печалбата от турнетата, не само през времето, през което е бил член на групата, а и за в бъдеще, въпреки, че е вече не е част от PARAMORE.

Според договорът на групата с Atlantic Records, вокалистката Hayley Williams е единствената подписала с компанията. На всички останали членове се плаща като на служители.

Според Тhe Tennessean в делото заплатите са обяснени по следния начин:

…защото тя иска да насърчи сплотеността в групата, за това заплатите на останалите членове взимат част от доходите на Williams.

Миналия петък, Davis е свидетелствал срещу Varoom Whoa с претекст, че PARAMORE са започнали като партньорство между него и Hayley Williams.

Част от твърдението на Jeremy Davis:

“Davis, Williams и York са делели по ранво всички приходи, от всички източници, не само тези, които са съгласувани с Atlantic“

Също така, той споделя, че е взел участие в други дейности на групата, освен изпълненията, като наемане на музиканти, екип и взимане на важни решения.

През 2004, малко след сформирането на PARAMORE, Jeremy Davis напусна групата, но се завръна през 2005. Китаристът Taylor York официално се присъедини към тях през 2009. Братята Zac и Josh Farro напуснаха през 2010, като оставиха след себе си поредица от спорове и слухове.

Davis официално напусна PARAMORE през декември 2015.

2014Paramore_Leeds_LP_0123082014.article_x4

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото