Предстои една магическа вечер с групите АЕГОНИЯ и ENTHRONEMENT

FB_IMG_1553686168235

На 20-ти април в Polinero place, Пловдив, родните метъл банди ENTHRONEMENT и АЕГОНИЯ ще направят съвместно участие с неповторима атмосфера.
Всеки привърженик на по-тежката, готическа, симфонично-епична и атмосферична музика е добре дошъл.
АЕГОНИЯ е българска група, стилово ориентирана в атмосферичния готик, фентъзи, дуум метъл, като в някои песни използва и елементи от българския фолклор. Музиката на групата е вдъхновена от едноименния роман на вокалистката на бандата, която пише под псевдонима Неа Станд, или е по-точно да се каже, че музиката и книгата се базират една на друга, тъй като части от книгата са писани по вече готовите песни.
В последните години подгряват банди като ANTIMATTER, THE FORESHADOWING, CHARM DESIGNER.
До момента групата е пуснала няколко видеоклипа в Youtube. Дебютния им албум „Забравената песен“, който съдържа 12 песни, предстои да бъде издаден тази година заедно с първата („Забравената песен“) и втората книга („Реката на спомените“) от поредицата на групата – „Истории от земите на Аегония“.
Предстои и премиера на видеото към песента „Самодива“, продължение на историята от „Ща да ида, майчинко“.

FB_IMG_1553686117691

 

Група ENTHRONEMENT е от град Пловдив, България. Идеята за създаването на групата възниква през пролетта на 2013 г. от Кирил Харизанов – китара (DARK SPIRIT), Александър Александров – бас (DARK SPIRIT) и Тони „Сатаната“ Арнаудов – ударни (ex-IVORY TWILIGHT, ex-РИЦАРИ НА ОГЪНЯ), с идеята да се свири нещо по-различно от това, което са свирили или свирят с основните си или предишни формации, като се наблегне на използването на елементи от скандинавския фолклор и митология – и като музика, и като текстове, и като визия. Към групата се присъединява Момчил Николов – китари (HELL NO!), а вокалите са поверени на Теодора Петрова (ex-IVORY TWILIGHT). Заради нуждата от клавири и мъжки вокали се включва Стоян Пенсов (THE WET SEÑOR PROJECT). От началото на 2014 г. на мястото на Момчил Николов в групата идва Георги Кушев – китара (KROSSFIRE). От ноември 2016 г. басист на групата става Добрин Стоянов от канадската блек метал шайка ЦАР СТАНГРА. По причини от различно естество в групата се налагат промени и от месец ноември 2018 г. местата на вокалистка и басист на групата се поверяват съответно на Любомира Чомакова (ex-WILDE HORSES) и Ники Матов (TRASHIT).
Групата работи и свири по концерти основно авторските си композиции, като всички са по музика на Кирил Харизанов, и една е по музика на Момчил Николов, като текстовете са на Любомира Чомакова, Кирил Харизанов и Стоян Пенсов. Аранжиментите са на ENTHRONEMENT. Групата има 14 готови авторски композиции, в процес на работа са още 6, като активно се работи върху подготовката на 10-11 от тях с цел влизане в студио и запис на първи дългосвирещ албум. В стилистиката, в която в момента групата работи, най-много се вдъхновява от групи като ENSIFERUM, KORPIKLAANI, TURISAS, ARKONA, ELUVEITIE, AMORPHIS, FINNTROLL, DIMMU BORGIR, WINTERSUN, GLORYHAMMER, NIGHTWISH, SKYCLAD… Но всъщност се стреми да изгради свой собствен стил, определян като пауър/фолк метъл, като се използват елементи от пауър, симфоник, фолк, викинг, блек метъл… но във всяка композиция влиянието е различно.
ENTHRONEMENT имат участия със самостоятелни, в съвместни и благотворителни концерти в клубове, концертни зали и на открити сцени в цяла България, участия на множество фестивали, като Polinerooock Fest, Rock Fest Svilengrad, S’cool Rock Fest, Symphonic Metal Gathering, Metal United World Wide…, участия на мото събори на Vagabonds MC, Black Roses MC, участия на Battle of the Bands за W.O.A., Ostring, Kavarna Rock Fest, Midalidare Rock Fest, както и съпорти за Serenity & Fallen Arise, и за Desert & Winter’s Verge.
В момента актуалният състав на ENTHRONEMENT е:
Любомира Чомакова – вокали
Кирил Харизанов – китара
Георги Кушев – китара
Стоян Пенсов – клавир, вокали
Ники Матов – бас
Тони Арнаудов – ударни

FB_IMG_1553700182272

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото