Още едно парче от трибют-албума на DIO

Компилацията в чест на Ronnie James Dio „This is your life“ ще излезе на 1. април. Както вероятно вече знаете, в нея взимат участие редица емблематични за рок и метъл музиката личности. Средствата ще отидат за каузата Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund.
Само ден след премиерата на кавъра на Metallica, вече можем да чуем и „Rainbow in the dark“ в изпълнение на Corey Taylor. В парчето, иначе излязло през 1983г., тук Corey си партнира със Satchel (Steel Panther), Roy Mayorga (Stone Sour), Jason Christopher и Christian Martucci. Фронтменът на Slipknot и Stone Sour коментира:

Ronnie беше един от най-истинските музиканти, които съм виждал. Можеше да направи всичко, да хване всеки тон, да накара публиката да загуби ума и дума. Той беше един от най-страхотните хора и съм безкрайно щастлив, че успях да се срещна с него. ‘Rainbow in the Dark’ беше първата песен на Dio, която заобичах до смърт – толкова силна, енергична хард рок песен, която беше толкова добра, че ми се щеше аз да съм я написал. Когато ме поканиха да участвам в албума, знаех, че има само едно парче, което искам да запиша и, за щастие, го получих. Само се надявам да се е получило. Имах привилегията да срещна Ronnie преди смъртта му, надявам се, че знае колко много го обичах за това и този, който беше той: Един от най-страхотните!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото