ORDINUL NEGRU, NOCTURN и BOLG в София на 7 декември

ordinul_negru_sofia_posterДве румънски блек метъл групи – ORDINUL NEGRU и NOCTURN идват за ексклузивен концерт в София на 7 декември 2019 г., събота. Те ще се качат на сцената на малката зала на клуб „Mixtape5“, където ще бъдат подкрепени от българската банда BOLG.

Вратите ще отварят в 18:00 ч., а по програма концертът ще започне в 18:30 ч. В деня на концерта, на място входът ще струва 12 лева. Можете да закупите билетите си за събитието предварително в мрежата на eTicketsMall (https://www.eticketsmall.com/product_info.php?products_id=948) където се продава промоционален пакет за двама: 2 билета на цена от 20 лева!

ORDINUL NEGRU започва през 2004 г. в Тимишоара, Румъния, като блек метъл проект на мултиинструменталиста Fulmineos. Списъкът с проекти, в които името му се появява през годините е дълъг, като сред формациите, наброяващи над 15, се отличават култовите Negură Bunget. Fulmineos е част от явлението Negură Bunget в периода 2010 г.-2013 г., като заема позициите на китара и вокал в бандата и участва в записите на EP-то „Poartă de dincolo“ (Code666 Records, 2011).

ORDINUL NEGRU е негов едноличен проект, като от създаването му през 2004 г. до 2015 г. той свири на всичките инструменти. В това време издава седем дългосвирещи албума. След този период ORDINUL NEGRU вече започва да се оформя като пълнокръвна група и не закъснява осмото ѝ студийно творение „Faustian Nights“, излязъл през 2018 г. чрез Loud Rage Music.

Към 2019 г. ORDINUL NEGRU са: Fulmineos – китари и вокали, Putrid – ударни Urmuz – китари и вокали и Orthros – бас.

NOCTURN стартират през 2000 г. като блек метъл група с Dead Architect (китари) и Malphas (барабани и вокали). През 2006 г. те издават първия си албум „Death Scent“. От 2008 г. вече правят концерти, а през 2010 г. издават мини албума „Impending Damnation“, записан на живо в репетиционната. През 2013 г. към групата се присъединяват Seer (китари) и Kroll (бас) и тя става по-активна на концерти. След осем години NOCTURN се завръщат с новия албум, озаглавен „Thrones of Deception“. Това е концептуален блек метъл албум, записан и продуциран в „Consonance Studio“ в Тимишоара в края на 2018 г. Албумът „Thrones of Deception“ е първият акт, който описва историята на Архитекта-алхимик, който иска да призове Малфас, Принцът на Ада. Всеки опит на Архитекта е обречен на неуспех, защото той няма необходимите знания за това. Съставът на NOCTURN през 2019г. е: Dead Architect – китари и вокали, Malphas – ударни, Seer – китари и Kroll – бас, бек вокали.

BOLG (което на древен български означава „вълк“, както и „знаещ“) е създадена през пролетта на 2003 г. от Крум (китара, вокали), като идеята е групата да е Old School ориентирана, а текстовете да са с историческа, антирелигиозна и мизантропична насоченост. Към него се присъединяват Kamael (барабани) и Даниел (бас). В началото на 2004 г. за втори китарист е привлечен Станимир. Вдъхновение черпят от ранните EMPEROR, DARK THRONE, MARDUK, SATYRICON… В този състав и дух са записани и първите песни на бандата, които излизат в сплит албум с друга българска група (EXILE). Песента „Pagan Forces“ излиза в две компилации през същата година, като едната е издадена в Германия. След това се редуват дълги паузи редувани с кратки събирания. Най-вече поради смени в състава – на мястото на Даниел идват Мартин, а след неговото напускане – BassDestroyer, като междувременно и Станимир е заменен от Асен. В този състав започват и записите за първият пълнокръвен албум – „Plague Vaccine“, който излиза през 2019 г. благодарение на френския лейбъл Hass Weg Productions – на CD, а на касета – благодарение на Serpent Eve Records, като в този период се налага още една смяна в състава – отново бас позицията се овакантява и на мястото на BassDestroyer „сяда“ Андрей. През 2015 г. песента „Поквара“ е включена в компилацията „Death Metal Bulgarian Fans Vol.2“. Бандата има активно клубно участие на родна земя, като не липсват и участия зад граница. Делили са сцена с групи като NEGURA BUNGET, GRA, GRAVELAND, LUCIFER’S CHILD…

Това ще е една специална среща на ORDINUL NEGRU (които правят ограничен брой концерти) с българската публика с подкрепата на още две стойностни банди. Специална среща, като всяко нещо, което носи нишката на така обичаната у нас група Negură Bunget и наследството, което те оставиха в историята на музиката…

Ще се видим на 7 декември, защото докато ни има нас феновете,- нищо няма да бъде загубено.

 

Билети

Фейсбук събитие

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото