Opeth, Madrugada, Wardruna, Myrkur и Dream Theater на ARTmaniа, 2019

Artmania2Новото попълнение на тазгодишното издание на ARTmania е DREAM THEATER (USA). Те ще излязат на сцената на фестивала, който ще се проведе 26-27 юли 2019 г. на площада на средновековния град Сибиу.

Американците, пионери в прогресив метъла, ще гостуват на  ARTmania с бъдещия си студиен албум „Distance over Time”, 14-ти в продължение на 30 годишната им кариера.

James LaBrie (вокали), John Petrucci (китара), Jordan Rudess (клавишни), John Myung (бас) и Mike Mangini (барабани) току-що завършиха записите на бъдещия си албум „Distance over Time”.

За първи път в последните 20 години, петимата супер-музиканти пишат и записват албума и на практика живеят заедно в продължение на повече от четири месеца в студио в Монтичело, Ню Йорк. Химията е от съществено значение за DREAM THEATER през този период. Mike Mangini, наследникът на Portnoy зад барабаните, сега наистина е част от „семейството“ и за първи път допринася за писането на цял студиен албум, в това число и по отношение на текстовите части.

В началото на месеца организаторите на фестивала обявиха още четири впечатляващи имена, които ще делят сцената с DREAM THEATER. OPETH, MADRUGADAWARDRUNA и MYRKUR са част от първата вълна на изпълнителите, потвърдени за 14-тото издание на фестивала ARTmaniа.

Artmania1OPETH, едно от най-известните имена на международната музикална индустрия, се завръща на фестивала ARTmania 10 години по-късно. С 12-те си интензивни, разнообразни и богати стилистично албуми, OPETH се нарежда сред най-добрите музикални проекти на света, независимо дали  говорим за шоу на живо или за студийни албуми.

Норвежците MADRUGADA са с двойна премиера: за първи път в концерт в Румъния и за пръв път излизат на сцена след 10-годишна пауза, фенове на фестивала ARTmania ще бъдат част от турнето по случай завръщането им, посветено на 10-годишнината от дебюта на легендарния им „Industrial Silence”.

WARDRUNA, проект познат на широката общественост, особено от сериала „Викинги“, представят дълбокото и мистично нордическо културно наследство, интерпретирано съвременни стилистика от Einar Salvik. На ARTmania, WARDRUNA ще зарадват почитателите си с парчетата от последния албум на групата, „Skald“, който ще бъде пуснат в края на ноември 2018.

MYRKUR се връща в Румъния с концерт, който е част от турнето „Folkesange“. В рамките на  „Folkesange“, заедно с група млади инструменталисти и оркестър, MYRKUR интерпретира мелодии от норвежкия фолклор и изпълнява композициите, които са част от албума и „Mareridt“.

Билетите за 2019 г. издание на ARTMania са пуснати в продажба на официалния сайт на фестивала www.artmaniafestival.ro,  като първите  1000 са на цена 190 lei (приблизително 80 лв) до 30-ти ноември, 2018-та година.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото