zen-fabrika-avtonomiaПоследният концерт за годината, организиран от международния колектив DIY Conspiracy, се случва следващата сряда право в сърцето на столичния ъндърграунд.

Хърватките ŽEN идват на 28 ноември, за да ни пленят с невероятно аудиовизуално шоу, което пряко и непряко ще свържем с борбите за еманципация на жените от всяка форма на сексуален, психологически и социален тормоз и патриархално насилие. Нашите приятелки Kristina Adore и Anna Bo са ни приготвили специално Riot Grrrl афтърпарти, което ще започне след лайва на ŽEN!

Започвайки в хърватската столица Загреб през 2009 г., ŽEN комбинират масивни синтезаторни звуци с полифонични вокали и класически рок инструменти – барабани, бас и китара. Техните участия са придружени със запомнящи се визуализации на живо, които създават сюрреалистична псай пост-рок атмосфера.

Музиката им избягва от всякакви жанрови ограничения, но ще се хареса на феновете на стилове от пост-пънк и нойз-рок до пост-рок, от шугейз до електро-синт и дрийм-поп.

Дебютният им албум „I onda je sve počelo“ излиза през май 2013 за култовия куиър-феминистки лейбъл Unrecords. Вторият им албум, „Jantar“, излиза през 2015, а в началото на тази година излезе и третият им албум „Sunčani Ljudi“ в сътрудничество между хардкор-пънк лейбъла Moonlee Records (Analena, Bernays Propaganda, Repetitor и др.) и Vox Project!

Мястото на събитието отново е „Фабрика Автономия“ (Тотлебен 34, до паркинга на Кауфланд), а входът е свободно дарение.