NWOBHM легендите Pagan Altar и обещаващата датска death метъл банда Phrenelith ще се включат в тазгодишния Old Grave Fest!

Представете си това: живеете през 1982 г., а един приятел просто ви дава демо на нечувана досега банда, настоявайки, че наистина трябва да проверите това. Групата е Pagan Altar, демото се казва Pagan Altar, а първата песен е също – Pagan Altar. Вие пускате касетата в касетофона си и деликатен, но все пак някак зловещ звук, започва да тече от високоговорителите, след което се чува кратко сатанинско призоваване, всички инструменти се взривяват във вълна от смачкващ, безмилостен doom, влиза магическия, тъжен тътен от гласа на Terry Jones, темпото се ускорява и накрая всичко се възпламенява и се топи заедно в огън от огнени, тежки heavy метъл рифове и сола. Това е. Това е шаблонът за едно много яко метъл творение, повторен отново и отново от Pagan Altar, с неумираща страст и вдъхновение. Да, бяха принудени да се разделят след това демо, но се събират в началото на хилядолетието и бележат още две огромни постижения за heavy/doom метъл – Lords of Hypocrisy (2004) и Mythical & Magical (2006).

За жалост, Terry Jones умира през 2015 и след две години липса, основоположникът на групата Alan Jones съживавя бандата под името Time Lord, в чест на починалия си баща, а вокалите поема Brendan Radigan (Magic Circle). Групата решава да върне старото име Pagan Altar и да направи няколко шоута на избрани места, промотирайки най-новия си албум The Room Of Shadows, записан с Terry Jones доста преди пускането си. Самата банда не знае дали ще продължи след края на 2018, така че по-добре не изпускайте шанса си да ги видите тази година.

Както може би сте забелязали, всяка година намираме банди, които стоят в основите на сегашния death метъл, да свирят за първи път в Румъния. След усилено търсене, на Old Grave Fest 2018 ви представяме в целия им блясък – Phrenelith. Сформирана през 2013, групата отделя малко повече от година преди да изкара първите си песни през 2015. И някои от тези песни ще се озоват в техния първи албум Desolate Endscape (2017), един от върховете за тази година. Избягвайки правилата на поджанра, наречен „caverncore“, идващ от великите клавирни воини, проявяват изумителна зрялост в текстовете си, личейки от кратката, интензивна Dysmorphosis до вихъра, който е Channeling А Seismic Eruption. Не, не можем да гарантираме, че членовете на групата не са чували Incantation или Funebrarum, но можем да потвърдим, че няма нищо, което да спре тази тъмна death метъл банда.

Old Grave Fest VII - 2018

Old Grave Fest VII – 2018

 

 

Official: Pagan Altar – Alan Jones
Dawn Of Winter
Malokarpatan
Nocturnal Witch
Phrenelith
Eggs of Gomorrh
More TBA

Old Grave Fest VII, 12-13 October 2018, fabrica, Bucharest, Romania.

Двудневни билети могат да се закупят през paypal в http://www.rtmc.ro/tickets/ на цена от 28 euro и през мрежата на https://www.iabilet.ro  за 125 lei.