С удоволствие ви представяме две банди от напълно различен метъл произход, които ще са на сцената на Old Grave Fest VII, за да покажат по перфектен начин какво целим на нашия фест. Това са Arkhon Infaustus (Франция) и Ranger (Финландия)!

Преди повече от две десетилетия, една от най-грубите, екстремни blackened thrash банди се появи от изневиделица в Париж. Докато Arkhon Infaustus пусна техния първи full-length албум Hell Injection (2001) , всеки беше готов за всичко гнусно, перверзно и мръсно от двата, black и death метъл, арсенали. От мивката пълна с наркотици, повърня и други телесни течности, до агонизиращата ту бавна, ту бърза скорост, ни кара да си представяме едва ли не black метъл Angelcorpse. Всеки би си помислил, че бандата е дала всичко от себе си в дебютния им албум, но не, Filth Catalyst (2003) кара предишната има работа да изглежда като хаотична злоба. По-съсредоточен, с по-добра продукция и повече умения, те със сигурност се придвижват с една стъпка напред. Отнемайки само една година да се появи на бял свят, Perdition Insanabilis добавя още слоеве зла атмосфера. Повече съсредоточеност е добавена към индивидуалните рифове, като пример е песента Six Seals Salvation, където боен тон се промъква, представяйки накъде бандата ще се насочи в следващия им проект Orthodoxyn (2007). Последният им албум преди осем годишно отсъствие е зъл, стегнат и мрачен, потвърждавайки това, че бандата трябва да еволюира, но трябва да запази своите корени.
2017 дойде с прекрасни новини за всички фенове: Arkhon Infaustus се завърнаха! За да отбележат това, освен няколко избрани шоута, ново EP бе записано и пуснато. Passing the Nekromanteion доразвива техния бленд от black и death метъл, като дори клони повече към второто. Това е едно успешно завръщане, което ни накара още повече да искаме Arkhon Infaustus за първи път в Румъния.
https://www.youtube.com/watch?v=OMHj996ZrTo
https://www.facebook.com/ArkhonInfaustus666/
https://ladlo.bandcamp.com/album/passing-the-nekromanteion

Понякога е трудно да дефинираш какво е speed метъл. Нито heavy метъл, нито е thrash, поради тази причина е трудно да го опишем с думи, но няма и нужда, когато слушаме най-добрия пример – Ranger от Финаландия!
Това, което започва през 2008-09 в Хелзинки, просто като страст за всичко бързо, грубо и шумно, бързо се превърна в underground сензация. The Combat Metal demo (2013) дефинира звука на Ranger – рифове, рифове и още рифове, гърмящи барабани и зверски крясъци. Дупката между Exciter и Slayer, с малко NWOBHM влияние, най-накрая беше запълнена. Това е Skull Splitting Metal (2014), компилация от всички Ranger демо-та и 2 EP-та: Shock Skull and Knights of Darkness. Нещата никога не се забавят за една speed метъл банда, което довежда до цели два full-length албума – Where Evil Dwells (2015) и Speed & Violence (2016), циментирайки статуса им на група, която не трябва да бъде изпускана. И какъв по-добър шанс да ги видите, освен на сцената на Old Grave Fest VII?
https://www.youtube.com/watch?v=cHN9fBRGhs0
https://www.facebook.com/rangerheavymetal/
https://rangerheavymetal.bandcamp.com/

 

OGF 7

Old Grave Fest VII, 12-13 October 2018, fabrica, Bucharest, Romania


Pagan Altar
(UK)
Demilich (Finland)
Arkhon Infaustus (France)
Ranger (Finland)
Dawn of Winter (Germany)
Malokarpatan (Slovakia)
Nocturnal Witch (Germany)
Phrenelith (Denmark)
Chevalier (Finland)
Eggs of Gomorrh (Switzerland)
Vultures Vengeance (Italy)
More TBA

Двудневни билети могат да се закупят през paypal в http://www.rtmc.ro/tickets/ на цена от 30 euro и през мрежата на https://www.iabilet.ro за 140 lei.