Тандемен скок на Exit FestivalОфициална информация за медиите, разпространена от организаторите на един от най-големите европейски фестивали, провеждащ се в съседна Сърбия описва допълнителните aтракции за посетителите.

Както всяка година, в продължение на четири дни през юли, на 20 сцени, фестивалът Exit ще бъде домакин на над 600 изпълнители от целия свят и по последни данни ще има посетители от над 46 страни, от Сингапур до Тайланд, от Нова Зеландия до Южна Африка, Гватемала и Мексико. Това, което ги очаква на фестивала е съчетание от мейнстрийм и независима сцена, както и изобилие от субкултурни направления в музиката, добре познатото традиционно гостоприемство на жителите на Нови Сад и океан от развлечения, които сме подготвили за нашите посетители.

За радост на всички фенове на 3D ефектите, за първи път в Сърбия, направо от Гластънбъри идва 3D disco! Сцената Suba Stage Igloo, подкрепена от Туборг за първи път ще ви предложи едно парти, за което само сте мечтали, съчетавайки 3D панорамен ефект в купола с музика, която ще ви даде едно уникално аудио и визуално преживяване! Silent Disco ти харесва? Е, това ще ти хареса още повече, тъй като е още по-забавно и щуро, ще се насладите на сцени от подводния свят и огъня на горещ диско клуб, със стени, които буквално ще оживеят, танцувайки с вас в юлските нощи. Всяка вечер, специален гост на 3D купола ще бъде британският визуален артист NOVAK 3D Disco, който ще преобрази Suba сцената в „3D Disco 360TM„, давайки на публиката шанс да си сложи 3D очила и да се насладите на този уникален спектакъл!

И тази година сме твърдо убедени, че ще има опашки пред една от най-популярните шатри на фестивала, Converse Silent Disco! Това, което изглежда като куп oглупели хора, които танцуват и дивеят без музика, която да се чува отвън, е всъщност парти, което се случва на две различни честоти, на които посетителите могат да настроят телефоните които ще получат, когато влязат. Silent Disco е неизменна част от забавленията на всички големи фестивали по света, и е кристално ясно защо: някои от най-добрите моменти на фестивала се случват точно тук!

Новост тази година със сигурност е зип-линията, двадесет секунди на пълна свобода, докато летиш надолу по опънат кабел! Той е необходим за придвижване сред джунгли и трудно достъпни места, спечелил сърцата на младите хора по целия свят. Направете пауза между два фестивални концерта и се спуснете по кабела, докато приятелите ти те аплодират от долу.

За любителите на екстремни спортове Аеро клубът на Нови Сад е подготвил цял куп от необичайни занимания, на разположение на гостите на фестивала. Ако искате да видите фестивала от небето, можете да се насладите на един панорамен поглед от самолет – панорамен полет – Нови Сад и Петроварадинската крепост от 350 метра. За най-смелите, щe има и скок в тандем! Прави се от 3000 метра със скорост от 200 kph. Удоволствието от свободното падане трае 40 секунди, след което летите бавно надолу за около пет минути с отворен парашут, насочвайки го сами, ако желаете, с помощта на тандем-инструктор. Кой се осмелява?

Dance Arena също ще ви предложи най-доброто парти до сега. Освен акробати, танцьори, всекидневни костюмни партита , специални ефекти, конфети и всички неща, с които са свикнали гостите на най-добрите дискотеки в света, Dance Arena представя 3D прожекции и напълно щури димни партита. Подготовете си и мишите уши, защото четвъртък ще бъде посветен на Deadmau5, които са подготвили едно страшничко парти за вас, защото, когато котката я няма…